Nieuws Antwerpen iCapps in joint venture met Dalosy

iCapps in joint venture met Dalosy

iCapps in joint venture met Dalosy

philipverschuereniCapps, een specialist in mobiele applicaties heeft een joint venture opgezet met het Nederlandse bedrijf Dalosy. iCapps bouwt vooral complexe en zakelijke apps. Het Antwerpse bedrijf is  sterk geëngageerd in de financiële sector.

iCapps is in 2009 opgezet door Philip Verschueren en wordt sindsdien mee aangestuurd door Niels Leunen en Olivier Dupont. Het bedrijf tekende verleden jaar voor een omzet van 3,3 miljoen euro en stelt vandaag 40 mensen tewerk.

In de samenwerking met Dalosy is het iCapps uiteraard vooral om de verdere doorbraak op de Nederlandse markt te doen. In Nederland zijn kennelijk veel freelancers actief maar bedrijven zoeken hun ondersteuning veeleer bij vaste partners. Dit neemt niet weg dat iCapps uiteraard ook verder de Belgische markt wil bewerken. “Veel bedrijven hebben vandaag software die op oudere platformen draaien maar die nu aan vervanging toe zijn,” zei Philip Verschueren in een gesprek met het blad Trends. “De economie draait misschien niet op volle toeren maar het zijn dingen die moeten gebeuren en dat zorgt voor een nieuwe instroom aan projecten.”

iCapps maakt zich er evenwel zorgen over dat het niet voldoende snel bijkomende werknemers zal kunnen vinden. Het ontwikkelen van apps is vandaag zoveel als een heus knelpuntberoep. Volgens de sectorfederatie Agoria zijn er vandaag zo’n 200 bedrijven die gespecialiseerd zijn in de aanmaak van mobiele applicaties. Het zou daarbij om 1200 jobs gaan. De tewerkstelling groeit er evenwel elk jaar met 20%.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.