Nieuws Antwerpen IDS (Q8) biedt als eerste 100% fossielvrije truckbrandstof aan

IDS (Q8) biedt als eerste 100% fossielvrije truckbrandstof aan

IDS (Q8) biedt als eerste 100% fossielvrije truckbrandstof aan

ANTWERPEN/MEER –  IDS (International Diesel Service), onderdeel van de Q8-groep dat zich specifiek richt op internationaal transport, biedt als allereerste in de sector van langeafstandstransport nu 100% fossielvrije brandstof aan in België. Deze pure Hydro treated Vegetable Oil (HVO100) is verkrijgbaar in drie truck-tankstations: Maasmechelen, Meer (Hoogstraten) en vanaf november ook Herstal.

HVO is een premium dieselproduct dat volledig gemaakt is uit hernieuwbare grondstoffen. Het is de meest duurzame brandstof voor dieselvoertuigen op de markt met 30% minder uitstoot van fijnstof, 9% minder stikstofoxide en liefst 90% minder CO2 in vergelijking met gewone diesel.

Na een succesvolle introductie in Zweden en Denemarken, waar er intussen meer dan 20 HVO-sites zijn, is IDS hiermee de eerste die fossielvrije brandstof aanbiedt op een vast tankstation in België. HVO100 is verkrijgbaar op drie IDS-tankstations: Meer (Hoogstraten), Maasmechelen en vanaf november ook in het Luikse Herstal.

“Dit is een belangrijke nieuwe stap naar een duurzamer aanbod op onze stations. We zullen nu nauw opvolgen hoe onze klanten reageren op deze duurzamere brandstoffen en zullen ons aanbod hierop blijven aanpassen”, zegt Hans Kats, Director Global Cards Business bij Kuwait Petroleum Europe. “We zijn trots dat we met dit HVO-aanbod een voortrekkersrol kunnen nemen en tegemoet kunnen komen aan de wensen van onze klanten en de maatschappij.”

Met ruim 465 tankstations en brandstoflevering aan professionele eindverbruikers en resellers, is Q8 één van de grootste brandstofspelers op de Belgische markt. Specifiek voor de transportsector heeft Q8 40 IDS-stations in België. De aansturing gebeurt vanuit het hoofdkantoor in Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.