Nieuws Antwerpen Immpact en Lidl hebben plannen voor Tivoli-project aangepast

Immpact en Lidl hebben plannen voor Tivoli-project aangepast

Immpact en Lidl hebben plannen voor Tivoli-project aangepast

ANTWERPEN – Het vernieuwde Tivoli-project aan de Markgravelei in Antwerpen komt tegemoet aan de eerdere kritiek van de buurtbewoners. Dat blijkt uit nieuwe plannen die projectontwikkelaar Immpact en supermarktketen Lidl woensdag tijdens een infomarkt aan de buurt voorstelt. 

De eerste plannen van het Tivoli-project, een woonproject met een Lidl supermarkt op de voormalige site van groothandel Cashwell tussen de Markgravelei, de Pyckestraat en de Van Trierstraat in Antwerpen, deed drie jaar geleden stof opwaaien. In oktober 2015 besliste Lidl om de stedenbouwkundige vergunning zelf in te trekken.

Samen met de supermarktketen, die eigenaar is van de site, werkte projectontwikkelaar Immpact aan nieuwe plannen die tegemoet komen aan de wensen van de buurtbewoners. Op de 8.900 vierkante meter grote site, genoemd naar de oude brouwerij Tivoli, komen in totaal 71 wooneenheden en meer dan 3.000 vierkante meter groen. De voormalige brouwerij, waar een yoga-studio kan komen, blijft bovendien behouden en wordt volledig gerenoveerd. De voormalige brouwzalen zullen worden omgevormd naar lofts, waarbij het industriële karakter van de brouwerij bewaard wordt.

Toegankelijker

In het nieuwe Tivoli-project zijn er onder meer aanpassingen gebeurd aan de verkeersstromen en de in- en uitritten van de ondergrondse parkeergarage. Er komt een ruime doorsteek voor voetgangers en fietsers naar het binnengebied die sporadisch gebruikt zal worden voor leveringen van Lidl en vuilnisophaling.

“Waar er voordien vijf verschillende kruisingen met het voetpad in de Markgravelei waren, hebben we nu alle verkeer gegroepeerd in één gemeenschappelijke toegang tot het project. Hiermee komen we specifiek tegemoet aan de vraag van het blindeninstituut aan de overkant van de straat om specifiek aandacht te besteden aan de veiligheid van hun bewoners en van schoolgaande kinderen”, aldus Jelle Roels, projectleider Immpact.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.