Inbrekers acht Brechtse bedrijven Gaat het om dezelfde daders die verschillende Brechtse bedrijven bezochten? Foto: RR

Inbrekers bezoeken acht Brechtse bedrijven in januari: lokale politie Voorkempen onderzoekt of het om dezelfde daders gaat

Inbrekers zijn de afgelopen maand actief op pad geweest bij ondernemingen in Brecht. “In totaal vonden er acht feiten plaats”, bevestigt woordvoerder Nick Krols van PZ Voorkempen. De lokale recherche onderzoekt een mogelijke link tussen de feiten.

De daders maakten telkens sommen geld buit. “Er wordt gezocht naar een link tussen de inbraken omdat één bedrijf tweemaal werd bezocht door de daders. De inbraken gebeurden in een korte tijdspanne, in enkele dagen tijd. Ook de manier waarop was vergelijkbaar”, verduidelijkt Krols het onderzoek. “Het onderzoek loopt nog en er werd nog niemand gearresteerd.”

Van een echte inbrakenplaag wil PZ Voorkempen niet meteen spreken. “We maken ook een onderscheid tussen inbraken in niet-bewoonde en bewoonde panden. In december vorig jaar registreerden we vijf feiten en in januari acht feiten bij bedrijven en verenigingen. Wat betreft de woninginbraken telden we twaalf effectieve inbraken en negen pogingen, dus 21 feiten in totaal.”

“Dat is een pak minder dan een jaar geleden. Toen telden we in december 2022 in totaal 55 feiten, waarvan 34 effectieve woninginbraken en 21 inbraakpogingen. Dat aantal zakte in januari 2023 naar 37 feiten, waarvan 22 effectieve en vijftien pogingen. Toen zijn er wel daders gevat.”