Indosuez Wealth Management, dochteronderneming van de tiende grootste bank ter wereld, neemt Degroof Petercam over Groepsfoto met Jacques Prost (CEO Indosuez) tweede van links en Hugo Lasat (CEO Degroof Petercam) vierde van links.

Indosuez Wealth Management, dochteronderneming van de tiende grootste bank ter wereld, neemt Degroof Petercam over

De transactie, die intussen de goedkeuringen heeft gekregen van de bank- en mededingingsautoriteiten, stelt de bedrijven in staat de krachten te bundelen en samen een Europese leider in vermogensbeheer te vormen.

Indosuez Wealth Management is het wereldwijde merk voor vermogensbeheer van de Crédit Agricole-groep, de tiende grootste bank ter wereld. Al meer dan 150 jaar begeleidt Indosuez Wealth Management grote particuliere cliënten, families, ondernemers en professionele beleggers bij het beheer van hun privé- en professionele vermogen. Indosuez Wealth Management telt 4.500 medewerkers en is aanwezig in zestien landen wereldwijd. Het Belgische hoofdkantoor van het bedrijf ligt in Brussel.

Degroof Petercam is een vooraanstaand investment house met Belgische verankering dat meer dan 150 jaar financiële expertise heeft opgebouwd. Eind 2023 bedroegen de totale klantenactiva €74,3 miljard. Het bedrijf heeft 1.500 medewerkers en tien kantoren die vooral in Europa liggen. Hun Belgische hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen.

Uitgebreider aanbod

De overname is volgens de bedrijven een van de belangrijkste transacties van de voorbije tien jaar in de Europese banksector. De klanten van Indosuez Wealth Management genieten voortaan een uitgebreider aanbod, dat de expertise van beide bedrijven verenigt. Dan gaat het over het advies aan ondernemers, het beleggingsadvies, het fondsenaanbod, en de diensten op het vlak van fund servicing van Degroof Petercam, en het dienstenaanbod van gestructureerde producten, private equity, vastgoed en het internationale netwerk van Indosuez.

“Het verheugt me dat ik de teams en de knowhow van Degroof Petercam in onze Groep mag verwelkomen", zegt Jacques Prost, CEO Groep Indosuez. "Deze overname is een boeiend project. Het zet een transformatie in gang die ons in staat stelt om in een andere categorie actief te zijn als nieuwe Europese leider in vermogensbeheer. Ons gamma oplossingen breidt uit, waardoor ons aanbod voor vermogende particulieren, families, ondernemers en professionele beleggers voortaan een van de meest complete van de markt is."

Verdere stappen

CA Indosuez bezit nu 65% van het kapitaal van Bank Degroof Petercam. CLdN Cobelfret, een gediversifieerd consortium in handen van de familie Cigrang, bezit bijna 20%. CA Indosuez zal een dossier indienen bij de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten met het oog op het uitbrengen van een vrijwillig overnamebod bij de minderheidsaandeelhouders van Bank Degroof Petercam.