Indust geeft voorwerpen uit industrieel verleden nieuw leven

tafelSamen met een vriend maakt Dries Woestenborghs stalen tafels met materiaal uit gesloopte treinwagons. Die vorm van industriële design spreekt steeds meer mensen aan. Dries Woestenborghs zette daarom zijn BVBA Indust op waarmee hij industriêle voorwerpen uit verlaten magazijnen en oude fabrieken een tweede leven geeft.

Dries Woestenborghs heeft iets met oude dingen. Hij vindt ze overal, gaat op zoek naar het verhaal erachter en zet ze opnieuw in het dagelijkse leven. Thuis in Vosselaar is Indust vandaag zijn hobby, op termijn gaat hij er allicht voluit voor. De interesse voor zijn werk is immers opmerkelijk groot. Vooral dan in Antwerpen. Industriêle design past immers in het avant garde profiel dat de stad zich de laatste jaren aangemeten heeft. “Onze klanten komen effectief vooral uit ondernemerskringen, de horeca en de b-to-b-omgeving”, zegt Dries Woestenborghs. “Onze website krijgt flink wat belangstelling uit de brede regio. Ik mag dan ook hopen dat we op termijn met Indust verder door kunnen gaan.”

Indust staat in dit opzicht in eerste instantie voor “industriële voorwerpen.” Maar die naam staat ook voor “covered in dust”, bedolven onder het stof van de jaren in verlaten bedrijven en opslagplaatsen. Dries en zijn vriend zoeken dan uit op welke manier ze “het ding” dan terug kunnen plaatsen in een hedendaagse omgeving. Nogal wat mensen houden er immers van om oude voorwerpen in een strakke leefruimte te plaatsen en ze op die manier te hervaloriseren. Daarom is het Dries er ook om te doen de geschiedenis achter het voorwerp te achterhalen. Wie heeft er ooit mee gewerkt, waartoe heeft het gediend, wat is er na al die jaren mee gebeurd?

Indust heeft de laatste weken vooral veel succes met zijn tafels. Het gaat dan om stevige exemplaren die gemaakt zijn uit tafelbladen die ooit in gesloopte treinwagons stonden. De poten zijn veelal uit staal dat dan behandeld werd met een speciaal product zodat ze niet gaan roesten of kleur afgeven. De look van de creaties is biezonder aantrekkelijk. Dergelijke tafels passen vooral in een administratieve omgeving bv. Ze worden overigens zelfs op maat gemaakt.

Indust hoopt zijn naambekendheid verder uit te dragen. Het bedrijfje neemt daarom deel aan het Antwerps concept Convoi Exceptionel, een project dat kleine ondernemingen de gelegenheid geeft om zich in een container voor stellen aan een geïnteresseerd publiek. Convoi Exceptionel gaat door aan de Waagnatie van 18 tot 25 juli e.k.

De tafels kunnen bekeken worden op
http://www.indust.be/portfolio/stalen-tafels-met-eiken-wagonplanken/

Dries Woestenborghs kan bereikt worden op 0498/642634