Nieuws Antwerpen Ineos Oxide zoekt personeel

Ineos Oxide zoekt personeel

Ineos Oxide zoekt personeel

ineosineosHet chemiebedrijf Ineos Oxide is op zoek naar personeel voor zijn site in Zwijndrecht. Het gaat om productie-operators, onderhoudsspecialisten en andere technische beroepen. Ineos is een snel groeiend onafhankelijk concern dat zijn activiteiten steeds verder uitbreidt.

Met wereldwijd liefst 18 verschillende divisies is Ineos ook sterk verankerd in de Belgische chemie. In zeven verschillende vestigingen worden een heel pallet van chemieproducten aangemaakt. Ineos is destijds opgezet uit het vroegere BP Chemicals – later Inspec en wordt door de Brit Jim Radcliffe doelgericht naar nichemarkten georiënteerd.

Zwijndrecht is helemaal opgebouwd rond de molecule ethyleen. De bouw van een eigen ethyleenterminal was in dit opzicht in 2013 een hoeksteen voor de Antwerpse fabriek. Zeeschepen brengen ethyleen naar Zwijndrecht waar het verwerkt wordt tot tussenproducten die vervolgens via een multimodaal systeem doorgestuurd worden naar andere chemiebedrijven. Het gaat dan om pipelines, schepen, trucks enz. Verschillende producten worden ook in Zwijndrecht zélf verwerkt.

“De mensen die we willen aanwerven moeten in eerste instantie de werknemers vervangen die straks met pensioen gaan”, zegt Katrien Poppe van de personeelsdienst. “Ook hebben verscheidene mensen in de afgelopen maanden een promotie gekregen waardoor er in hun opvolging moet voorzien worden.”

Door de onmiddellijke nabijheid van verscheidene andere grote chemiebedrijven is het aanbod aan vaklui relatief beperkt. De ondernemingen vissen met andere woorden allemaal in dezelfde vijver.

Bij Ineos Oxide werken zo’n 520 mensen. Het bedrijf wordt aangestuurd door Patrick De Deken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.