INEOS werft personeel aan

chemieHet chemiebedrijf Ineos werft personeel aan voor zijn vestiging in Zwijndrecht. Het gaat oa. om onderhoudstechnici en enkele bedienden. Ineos is in de herschikking van de internationale chemie onderhand uitgegroeid tot het vijfde grootste chemieconcern van de wereld.

Het mag veelbetekenend heten: de groep INEOS is destijds opgezet in Antwerpen. De vroegere vestiging van BP Chemicals werd in 1998 na een management buy-out de kern van een nieuw wereldconcern dat vandaag met vestigingen in 11 landen een toonaangevende rol speelt in de internationale chemie. INEOS wordt aangestuurd door Jim Ratcliffe die als stichter van het bedrijf tevens de hoofdaandeelhouder is. Het concern tekent vandaag voor een omzet van liefst 43 miljard dollar en zet 60 miljoen ton aan chemieproducten af. Het bedrijf is tevens de grootste privé-onderneming van Groot-Brittannië.

INEOS zelf is opgebouwd als een vrij ingewikkeld amalgaam van bedrijven en structuren. Zwijndrecht behoort tot de divisie INEOS Oxide. De bewuste divisie is slechts een van de liefst 19 steunberen onder de groep. Het bedrijf stelt er zo’n 500 mensen tewerk en produceert ethyleenoxide, glycol en specialiteitchemicaliën.

De internationale groep runt vandaag zes productievestigingen in België en één ondezoekslabo (Neder-over-Heembeek). De fabrieken in Beveren-Waas, Geel, Tessenderlo, Antwerpen, Feluy en Zwijndrecht behoorden destijds tot BASF, Tessenderlo Chemie, Solvay en DOW.

Verwant en interessant: