Nieuws Antwerpen Innovation Hub gaat van start in Antwerpen

Innovation Hub gaat van start in Antwerpen

www.franktoussaint.be,BNPPARIBASFORTIS, iHub Local Launch_Antwerpen bij Fosbury & Sons

Innovation Hub gaat van start in Antwerpen

Talent, ondernemingsdrang, zin voor innovatie en creativiteit, … onze metropool staat bekend voor veelbelovende start-ups, gevestigde ondernemingen en verschillende ecosystemen.
En toch kruisen de innovatieve geesten uit die uiteenlopende werelden vandaag soms nog te weinig elkaars pad, terwijl juist in interactie groeimogelijkheden schuilen.

Daarom lanceerde BNP Paribas Fortis in de stimulerende omgeving van Fosbury & Sons in Antwerpen op 6 juni ‘Innovation Hub’ met als uitgangspunt vooruitstrevende ondernemers van verschillende achtergronden bij elkaar brengen om een kettingreactie van bruisende, complementaire ideeën te laten ontstaan.
Eigenlijk is het een soort ecosysteem dat een breed gamma aan kennis en vaardigheden biedt. Innovation Hub treedt op als een actieve partner, een community, een kenniscentrum, een facilitator of verbindende factor om lokale helden met innovatieve projecten tot rijzende (inter)nationale sterren te laten ontplooien.

Verschillende adviseurs en experts stellen via die hub hun kennis ter beschikking van innovatieve start-ups en scale-ups en werken samen met andere partners zoals venture capitalists, business angels, universiteiten, starterscentra, accountants… Deze adviseurs kunnen ook toegang verlenen tot speciaal ontworpen of aangepaste financiële oplossingen en het wereldwijde intern en extern netwerk van BNP Paribas Group.
Ongeacht in welke fase zij zich bevinden zijn innovatieve bedrijven meer dan welkom om deel uit te maken van de Innovation Hub community, die hen met kennis, tools en contacten bijstaat.

Onder meer Schepen Koen Kennis; Peter De Keyzer, managing partner Growth_Inc en Marc Kegelaers, ceo Unifly, maakten hun opwachting als gastspreker.

Naast Antwerpen zijn er nog ‘Innovation Hubs’ in Gent, Hasselt, Leuven, Kortrijk, Brussel, Luik, Namen en Charleroi.

Enkele sfeerbeelden van de avond (foto’s Frank Toussaint)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

ITZU opent Antwerpse hub

ITZU [It’s you] investeert in een gloednieuwe hub aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Daarmee wil de HR- en facilitaire dienstengroep… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.