Nieuws Antwerpen Interalu viert 45-jarig bestaan

Interalu viert 45-jarig bestaan

Interalu viert 45-jarig bestaan

Interalu 2Interalu, dat metalen klimaatplafonds produceert, viert zijn 45-jarig bestaan. De metalen plafonds van de beginjaren ontwikkelden zich in de loop der jaren tot  klimaatplafonds waarbij energie wordt opgeslagen en later weer afgegeven. Het bedrijf werd in 1971 opgericht door Ludo Schrauwen. Het produceerde toen in Antwerpen alle metalen plafonds voor de Belgische markt. In 1994 namen zonen Anthony en Stephan de leiding van het familiebedrijf over. “Dan zijn wij begonnen met de ontwikkeling van klimaatplafonds”, zegt Anthony Schrauwen, algemeen directeur. “Comfort was ons belangrijkste uitgangspunt. Het comfort van een ruimte hangt af van drie belangrijke factoren: de temperatuur, de luchtvochtigheid en de akoestiek.”

Het eerste Interalu-klimaatplafond, Easy-KlimaPlus, werd in 1996 op de markt gebracht. Naast het comfort werd rekening gehouden met de flexibiliteit. “Interalu biedt oplossingen voor elk type gebouw: rond, vierkant en alles daartussen. Elk plafond wordt bij ons op maat gemaakt en past zich aan aan het gebouw. 

Een klimaatplafond is een zeer technisch product, dus moeten de opgezette projecten zeer goed worden begeleid. In de loop der jaren zijn dan ook goede relaties opgebouwd met architecten, studiebureaus en bouwheren.

Klimaatplafonds beantwoorden uiteraard aan de eisen van de tijd. Duurzaamheid, passieve en CO2-neutrale gebouwen zijn ook voor Interalu elementen om rekening mee te houden. De afgelopen jaren werden er op technologisch gebied forse stappen vooruit gezet, door plafonds te ontwikkelen die nachtkoelte gingen gebruiken om overdag de gebouwen de koelen.

“We produceren al onze plafonds in Antwerpen” zegt Anthony Schrauwen. “Staalband kopen we zo dicht mogelijk bij huis in.  We hebben een jaarlijkse productie van meer dan 500.000m² plafonds. Juist doordat we ook zelf produceren zijn we zeer flexibel en kunnen we sneller inspelen op vragen van onze klanten en van de markt in het algemeen.”

Kantoorgebouwen, zowel nieuwbouw als renovatieprojecten, zijn de grootste afnemers van de klimaatplafonds van Interalu. Maar ook ziekenhuizen en scholen kennen inmiddels de voordelen van een gezond binnenklimaat.  

Meer info: www.interalu.eu

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.