Nieuws Antwerpen Internationale auditie voor neoScores in Parijs

Internationale auditie voor neoScores in Parijs

Internationale auditie voor neoScores in Parijs

muziekVrijdag 5 februari e.k. wordt een belangrijke dag voor neoScores. Op die dag krijgt het Antwerpse muziekbedrijf de kans om in Parijs zijn knowhow te demonstreren op Musicora, zowat het mekka van de klassieke muziek en de jazz. neoScores is een web-applicatie waarmee je veilig en legaal digitale muziekpartituren gebruikt.

Musicora trekt elk jaar duizenden muzikanten, uitgevers en specialisten aan uit de hele wereld. Ze volgen er seminaries, ateliers en concerten. Het is thé place to be voor iedereen die actief is in de muziekwereld.

neoScores mocht dan ook niet ontbreken. Het kan voor de Antwerpse start-up immers zoveel als een versterkte internationale doorbraak worden.

De meeste muzikanten lezen hun muziek nog altijd op papieren partituren. Net zoals 200 jaar geleden. Kan toch niet, stelden Bob Hamblok, Jonas Coomans en Bart Van Der Roost. Ze brainstormden daarover in 2009 op café en kwamen tot de slotsom dat ze daarmee een enorm grote marktniche ontdekt hadden. Ze gingen muziekpartituren digitaliseren.

Wat neoScores zo uniek maakt is die vaststelling dat de stichters met z’n drieën de perfecte combinatie kunnen leggen tussen muziek, computertechnologie en business. Bob Hamblok heeft een bachelor piano en een bachelor computerwetenschappen. Jonas Cooremans is fagottist bij de Brusselse Philharmonie en Bart Van Der Roost is trombotist van opleiding maar heeft ook een MBA. De wereld van de papieren publicaties ombouwen naar digitale partituren is een uitdaging die ze met z’n drieën enthousiast aanpakten.

Vandaag passen de digitale partituren van neoScores zich automatisch aan aan het scherm van je smartphone, tablet, computer of smart TV. Ze werken bovendien  met alle besturingssystemen (Android, iOS,…).

De neoScores web app voorziet tal van functionaliteiten die het leven van een muzikant gemakkelijker maken: aantekeningen maken en delen, transponeren met één klik, een metronoomfunctie, tuning device, enz.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.