Nathaniël Van Parijs

Internationale speler in digitale displays schakelt Antwerpse Kimeru in

Signagram, een spin-off van Antwerps beeldschermcommunicatiebedrijf Kimeru, gaat samenwerken met NEC. Deze internationale speler in grootformaat displays gaat software van Signagram integreren in alle schermen met het NEC Open Modular Platform.

NEC produceert professionele displays die gebruikt worden in detailhandel, bedrijven en transport. Na een fusie met Sharp is NEC de op twee na grootste fabrikant van digitale displays ter wereld.

Het Antwerpse Kimeru tekende een samenwerkingsovereenkomst met NEC, waardoor de Signagram software nu geactiveerd wordt op alle door NEC geproduceerde displays met het NEC Open Modular Platform. Signagram komt voorgeïnstalleerd op alle schermen met een ingebouwde Raspberry Pi.

“Dit minuscuul computerkaartje laat toe om aan iedereen wereldwijd schermen te verdelen aan een lage kostprijs. NEC heeft de Raspberry Pi vanuit de fabriek geïntegreerd in zijn displays. De gebruiker kan de module er zelf in plaatsen en weer uit halen”, verduidelijk Nathaniël Van Parijs, ceo van Kimeru.

Deze samenwerking betekent dat Kimeru de allereerste speler wereldwijd wordt die digital signage aanbiedt gedreven door AI-technologie. Want Signagram levert onder andere live newsfeeds aan in samenwerking met persbureaus als Reuters en AFP. “Via dit platform worden op standaardbasis professionele live news feeds, contentgerichte workflows en AI-gestuurde zoekopdrachten toegevoegd in verschillende media. Hierdoor kunnen klanten interessante berichten met veel visibiliteit creëren.”