Nieuws Antwerpen Interoffices werkt samen met Nextel

Interoffices werkt samen met Nextel

Interoffices werkt samen met Nextel

interofficesInteroffices daagt zijn concurrenten uit. Volgens zaakvoerder Dirk Paelinck veranderen technologische innovaties de markt: “Wie nu nog over een bedrijvencentrum denkt in termen van vastgoed, heeft het mis. Wij zijn een echt servicebedrijf, dat zijn klanten omringt met alle diensten die het nodig heeft om top te presteren. Een fysiek bureau is er daar uiteraard een van. Maar ICT en operatordiensten zijn vandaag minstens even belangrijk. En net daarom gingen we de samenwerking met Nextel aan.”  Nextel uit Wommelgem integreert ICT- en beveiligingsoplossingen.

Dirk Paelinck startte Interoffices in 2015 op twee locaties: in Wommelgem en Zaventem. Aan de receptie van beide kantoren hangt een mooie lijst klanten. Stuk voor stuk bedrijven die hun hoofd- of bijkantoor hier gevestigd hebben. “En bijna bij elke nieuwe klant ging het in het eerste gesprek véél meer over technologie dan over vastgoed. Dat is ook logisch: goede telecom is vandaag meer dan een noodzakelijke investering voor bedrijven. Slimme ondernemers weten dat ze door na te denken over hun ICT en operatordiensten ook zélf een betere dienstverlening kunnen aanbieden aan hun klanten. Dat is de filosofie van Nextel, en dat is ook wat bedrijven bij Interoffices vinden: een oplossing voor ICT en operatordiensten die hen mijlenver voorbij de concurrentie plaatst.”

Dirk Paelinck: “Onze telefonie verloopt voor 100% via dataverbindingen. In geen enkele Interoffices-vestiging is een telefoonkabel te vinden. Dat heeft uiteraard voordelen voor mij als zaakvoerder. Maar vooral onze klanten winnen daar fors mee: hun gesprekken zijn goedkoper. Maar omdat klanten bovendien gratis kunnen aanloggen in elk Interoffices kantoor in België, winnen ze nog een derde keer. Want met één toegangscode verhuist hun hele bureau met hen mee. Inclusief de vaste telefoonlijn. Dat is een onvoorstelbare luxe.”

Interoffices koos er bewust voor om alles Cloud-based te maken. Dat is opnieuw in de eerste plaats voordelig voor Interoffices zelf. Het maakt het managen van een groeibedrijf veel eenvoudiger. Maar ook hier profiteren vooral de klanten van de infrastructuur. Cloud staat immers gelijk aan schaalbaar en flexibel. En dat is net wat ondernemers in een bedrijvencentrum het meest nodig hebben.

De Nextel cloud-oplossing geeft hen bovendien zekerheid. Nextel maakte voor Interoffices een private cloud in een Tier-3 datacenter. Dat garandeert dat alles veilig en onkraakbaar weggeborgen zit.

Dirk Paelinck kende Nextel Fleet & Facility Manager Kurt Impens uit zijn vorige job. “Toen hij me liet weten dat in de nieuwe kantoren van Nextel ruimte was voor een bedrijvencentrum, nam ik meteen contact op. Aanvankelijk beperkte mijn relatie met Nextel zich ook strikt tot het vastgoed – daar zaten we meteen op dezelfde golflengte. Maar zodra ze hun telecom-oplossingen naast mijn ambitieuze plannen legden, was meteen duidelijk dat we ook daar dezelfde taal spraken.”

“Na één jaar en twee kantoorlocaties met evenveel vlekkeloze installaties, is duidelijk dat we nog maar aan het begin van onze samenwerking staan. Interoffices mikt op een groei naar meer dan 20 locaties in het volgende jaar. Deze groei op korte termijn heeft ons zelfs de bekroning opgebracht als  “Meest beloftevolle Starter” door KMO Insider.”

Nextel richt zich naar KMO’s, grote ondernemingen, overheden, zorginstellingen en non-profit organisaties. Nextel integreert een ruim aanbod ICT- en beveiligingsoplossingen in combinatie met de Nextel Lifecycle diensten. Daarnaast biedt het bedrijf een unieke aanpak voor klantenservice en een doorgedreven focus op kwaliteit.

Nextel differentieert zich door zich toe te leggen op de meerwaarde van haar oplossingen en kende de afgelopen 16 jaar een sterke groei. Vandaag helpen 320 medewerkers 10.000 klanten vanuit de vestigingen in Wommelgem en Zaventem.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.