Nieuws Antwerpen Intris passeert kaap 1 miljoen douaneberichten

Intris passeert kaap 1 miljoen douaneberichten

Intris passeert kaap 1 miljoen douaneberichten

intrrisDe Customs Communication Tool van Intris is onlangs de kaap van de 1 miljoen berichten gepasseerd. Het ict-bedrijf uit Berchem heeft met een heel eigen tool een rechtstreekse communicatie opgezet met de douaneadministraties in de Benelux.

Intris is een snel groeibedrijf. Samen met zijn collega-zaakvoerder Tony Vertenten werkte Patrick Van De Looverbosch op systemen om de goederenstroom te perfectioneren. Zij viseerden daarbij niet enkel de expeditiebedrijven en de transportondernemingen maar ook de verwerking van de douaneverordeningen en de opslag in magazijnen. De software werd uitgebouwd tot een omvattend geheel waarin alle havenactiviteiten geïmplementeerd werden.

Verscheidene havenbedrijven hebben in al die jaren de efficiëncy van het systeem onderkend. Intris kon logistieke bedrijven als Ahlers, de Wijngaard Natie, DP World, ASX-Ibeco, Rhenus, Steinweg, Aneka, Van Moer e.a. binnenhalen als klant. Zo’n 250 firma’s behoren vandaag tot het vast cliënteel. “Wij bieden hen effectief oplossingen aan waarmee ze hun goederenstroom volledig onder controle krijgen”, zegt Patrick Van De Looverbosch.

Intris denkt in het afgelopen jaar  zowat 1 miljoen 200.000 communicatieberichten van en naar de douane verstuurd te hebben. Dit is bijna de helft meer is dan in 2014, toen het  Customs Communication Tool over het hele jaar 828.526 berichten verwerkte.

Het Customs Communication Tool van Intris kan ingezet worden voor de hele Benelux. De klanten kunnen daardoor via één systeem alle aangiftes rechtstreeks vanuit hun TRIS Customs oplossing bij de respectieve douaneoverheden indienen. Het AS/2-protocol (digitale handtekening en encryptie) garandeert de veiligheid van de communicatie, wat bevestigd werd door de uitreiking van een AEO-certificaat.

Om niets aan het toeval over te laten en de gebruikers meerdere garanties te bieden inzake bereikbaarheid, werd de CCT-server ondergebracht in een extern datacenter. Dit datacenter, waarin gewerkt wordt met verschillende providers, is uitgerust met dieselgroepen die overnemen in geval van elektriciteitspanne, en heeft een extra back-up op een tweede locatie die automatisch overneemt van zodra het eerste datacenter uitvalt.

Intris tekent vandaag voor een omzet van zowat 6 miljoen euro. Het bedrijf stelt 45 mensen tewerk. Intris is ondertussen op zoek naar bijkomende ontwikkelaars en netwerkspecialisten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.