Nieuws Antwerpen Investeringsfonds Fortino koopt Nederlands platform voor klokkenluiders

Investeringsfonds Fortino koopt Nederlands platform voor klokkenluiders

Investeringsfonds Fortino koopt Nederlands platform voor klokkenluiders

ANTWERPEN – Het investeringsfonds Fortino heeft het Nederlands platform People Intouch gekocht. Dat meldt De Tijd.

People Intouch is opgericht in 2004 en ontwikkelde het softwareplatform SpeakUp, waar klokkenluiders anonieme meldingen kunnen doen over een inbreuk die in werkgerelateerde context is vastgesteld. Werkgevers kunnen via het platform ook communiceren met de anonieme melder. Ongeveer vijfhonderd organisaties, zoals IKEA en Nestlé, in meer dan zestig verschillende landen maken hier al gebruik van.

Verplicht meldingskanaal

Vanaf februari moeten bedrijven met meer dan 250 werknemers een meldingskanaal openen waar werknemers veilig zaken kunnen melden. Private bedrijven, met 50 tot en met 249 werknemers, krijgen nog een jaar uitstel.

Wie melding doet via zo’n kanaal kan rekenen op bescherming. Het gaat zowel over huidige als ex-werknemers, ambtenaren of zelfstandigen maar evengoed stagiairs en vrijwilligers. Ook familie, collega’s en vertrouwenspersonen van de klokkenluider worden beschermd. Alsook de klokkenluider zelf als die later geïdentificeerd wordt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.