Nieuws Antwerpen Inzetten op videocommunicatie: een fluitje van een cent

Inzetten op videocommunicatie: een fluitje van een cent

Inzetten op videocommunicatie: een fluitje van een cent

Filip Smet2Lemon Companies in Kontich is een digital development bureau gespecialiseerd in software en web-based applicaties. Daarbuiten hebben zij ook tal van eigen producten op de markt zoals Cazou.nl, Appje Voor De Borst en Forganiser.

De laatste maanden zet Lemon Companies veel in op verschillende moderne media. Zij willen op een leuke manier de markt bereiken en een hogere betrokkenheid bekomen met hun doelpubliek. Dit is iets wat elk bedrijf wel wenst; dus tot hiertoe nog niets om van achterover te vallen.

“Één van de paden die Lemon Companies tot een paar maanden terug nog niet bewandeld had, is dat van video”, zegt Filip Smet, CEO. “Met een creatief team dat vooral getraind is in het bewerken van lay-outs van statische concepten leek dit een pittige uitdaging.” En een schot in de roos, blijkt achteraf.
De drempel bleek uiteindelijk veel minder hoog nadat Smet zag hoe één van de creatives zonder enige ervaring in videosoftware een leuke animatie in elkaar bokste op minder dan twee dagen tijd. “Je moet iedereen ook de vrijheid geven om zich verder te ontwikkelen. De tools: Adobe After Effects, Adobe Illustrator en Google, véél Google”, zegt Filip Smet.

Het bereik van hun videoposts op Facebook ligt gemiddeld tien keer hoger dan posts met foto’s of links die voor hetzelfde bedrag geboost worden. Dit is ook merkbaar in het doorstromingspercentage naar de website via Google Analytics en het aantal ingevulde contactformulieren. Bovendien maakt Lemon nu ook gebruik van youtube dat SEO-wise echt wel de moeite is. “Video heeft aanzienlijk meer reach wanneer die rechtstreeks op Facebook geüpload wordt. Linken naar youtube doe je dus wel op andere sociale media maar best niet op Facebook”, aldus Filip Smet. Hij raadt ondernemers en bedrijfsleiders aan om de creatievelingen in hun bedrijf aan te porren en ook te experimenteren met video. Misschien zijn die beelden minder kwalitatief, maar wel goedkoper en experimenteler.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.