The Beacon

IoT-hub The Beacon geraakt ingevuld

ANTWERPEN – Vanaf september opent The Beacon zijn deuren. Tijdens een eerste open call werden al 10 bedrijven geselecteerd die in de business- en innovatiehub aan de slag mogen gaan. Een tweede open call voegt daar nog 7 bedrijven bij.

The Beacon is de gloednieuwe business- en innovatiehub met kantoorruimtes in het voormalige Tolhuis. Technologische bedrijven, innovatieve start-ups, scale-ups en onderzoekers zullen er samen IoT-producten voor industrie, logistiek en smart cities ontwikkelen. Accelleran, AKKA, Aloxy, Citymesh, Dockflow, NxtPort, Orange Belgium, Rombit, Seafar en Verhaert nemen in september al hun intrek. Een tweede open call selecteerde nog 7 nieuwe bedrijven:

  • Amper data ontwikkelt IoT-oplossingen voor Smart Cities, Industrie 4.0 en de maritieme sector met aandacht voor beveiliging van gegevens en privacy van klanten.
  • Atos is een IT-bedrijf dat in The Beacon zijn competentiecenter verder wil uitbreiden met een focus op IoT, artificiële intelligentie, Big Data en Analytics.
  • Data Minded specialiseert zich in de opslag van Big Data op basis van open source- en cloudtechnologie.
  • ENGIE Fabricom biedt biedt innovatieve oplossingen aan voor meer efficiënte bedrijven, slimme gebouwen, vlottere en duurzame mobiliteit en slimme steden.
  • Pro Alliance biedt een cloudplatform aan waarmee retailers in real time informatie kunnen visualiseren en delen.
  • SyncTrace specialiseert zich in innovatieve track- & tracesystemen en IoT-toepassingen voor mobiliteitstoepassingen.
  • The Retail Factory telt, meet en analyseert het gedrag en de trends van bezoekers- en passanten op verschillende locaties.

Deze 17 bedrijven zullen vanaf september, samen met 120 onderzoekers van imec en de Universiteit Antwerpen, hun intrek nemen in The Beacon. Ook Start it @KBC verhuist voor minstens twee jaar naar The Beacon om er jonge start-ups te begeleiden.