Nieuws Antwerpen Iris Van der Veken bij Modehuis Ann Demeulemeester

Iris Van der Veken bij Modehuis Ann Demeulemeester

Iris Van der Veken bij Modehuis Ann Demeulemeester

irisjeZij is sinds enkele maanden aan de slag bij het Modehuis Ann Demeulemeester. Zij fungeert er als de nieuwe chief operating officer. Het gaat er Iris Van der Veken  ondermeer  om principes als duurzaam ondernemen. De oprichtster van het Global Compact in België heeft in heel haar carrière de universele principes van de United Nations uitgedragen in het bedrijfsleven. Het gaat dan ook om arbeidsomstandigheden, mensenrechten, milieu, kinderrechten enz.

Vandaag bereidt ze zich voor op de marathon van New York. Als vertegenwoordigster van Unicef. “Ik heb persoonlijk altijd mijn grenzen willen verleggen”, zegt ze.

Iris Van der Veken wordt al vele jaren alom gerespecteerd voor haar inzet. In de onderscheiden bedrijven waar ze actief was is ze altijd recht door zee gegaan. Ze deed dat vanuit haar posities als HR-manager bij oa. Real Software (nu RealDolmen) en het Indiase diamantbedrijf Rosy Blue. In de jaren dat de diamantsector zwaar onder vuur lag heeft ze er als manager van Rosy Blue gelet op de correcte opvolging van de wetgeving met betrekking tot kinderarbeid bv.

Vanuit haar contacten binnen het bedrijfsleven en de internationale politiek stond ze in dit opzicht mee aan de basis van het United Nations Global Compact Network. Het gaat daarbij om een engagement van de kant van de bedrijven om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen. Het ging haar daarbij oa. vooral ook om de kinderrechten. De ondernemingen die het pact tekenden garandeerden er dat ze de kinderrechten in alle opzichten zouden respecteren bv. in hun reclame of in hun commerciële benadering.

Iris Van der Veken heeft het netwerk verscheidene jaren geleid. Vandaag wordt de organisatie aangestuurd door Wouter De Geest van BASF Antwerpen terwijl ze zelf  nog ondervoorzitter is.

Op 1 november loopt ze de marathon van New York. Voor Unicef. “Uit dankbaarheid,” zegt ze. Ze is ondertussen aan het werk bij het Modehuis Ann Demeulemeester waar ze haar principes ongetwijfeld verder zal doortrekken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.