Nieuws Is uw bedrijf gezond? Zo doet u een snelle check-up

Is uw bedrijf gezond? Zo doet u een snelle check-up

Is uw bedrijf gezond? Zo doet u een snelle check-up

Hoe staat uw bedrijf ervoor? Prestatiemetingen, solvabiliteitsratio’s en het vermogen om risico’s het hoofd te bieden, zijn drie belangrijke indicatoren.

1. Rentabiliteit

De prestaties van uw bedrijf zijn gebaseerd op kwalitatieve of kwantitatieve criteria, ongeacht de grootte of vorm. Een belangrijk criterium is de rentabiliteit van het eigen vermogen. Deze wordt berekend door de winst na aftrek van interest en belastingen af te zetten tegen het geïnvesteerde eigen vermogen. De rentabiliteit is van groot belang voor de aandeelhouder(s) van een onderneming en voor potentiële investeerders.

2. Solvabiliteit

Is uw bedrijf solvabel? Dit is de vraag die veel van uw partners zichzelf zullen stellen. Solvabiliteit is het vermogen van uw onderneming om haar schulden te kunnen betalen. Kort samengevat verwijst solvabiliteit naar de verhouding tussen eigen vermogen en vreemd vermogen van de onderneming. Ook het begrip liquiditeit komt om de hoek kijken: dat is het vermogen om schulden op korte termijn (tot 1 jaar) te kunnen betalen.

3. Beheer van risico’s en onvoorziene gebeurtenissen

Wat zijn de risico’s en onvoorziene omstandigheden waarmee uw bedrijf te maken heeft? De gewone risico’s van bedrijfsvoering zijn doorgaans goed bekend (aansprakelijkheid, arbeidsongevallen, brand, enz.). Andere risico’s zijn dat veel minder, hoewel ze een grote impact kunnen hebben op uw activiteiten. Hoe zit het met rechtsbijstand, risico’s rond cybercrime, of wat als u als zaakvoerder een arbeidsongeval krijgt?

Verzekeringen beschermen u tegen bekende en minder bekende risico’s. Klik hier en doe een check-up van uw professionele verzekeringen. In minder dan vijf minuten krijgt u een volledig overzicht van alle verzekeringen die beantwoorden aan de noden van uw onderneming.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.