accel_certificaat

IT-bedrijf uit Edegem behaalt certificaat voor informatiebeveiliging

EDEGEM – Accel, een IT-bedrijf dat zich toespitst op de kmo-markt, behaalde zopas de ISO 27001-certificering. De wereldwijd erkende certificering erkent dat het bedrijf op een veilige manier omgaat met de informatie van zijn klanten.

Met zo’n 50-tal medewerkers heeft de managed service provider enkele honderden kmo’s in Antwerpen, Kempen en Limburg in zijn klantenbestand. Naast een hoofdzetel in Edegem heeft Accel ook nog vestigingen in Herentals en Minderhout.

Met de invoering van de Algemene Verordening Persoonsgegevens, ofwel GDPR, in Europa werden de regels in verband met de gegevensbescherming aanzienlijk verstrengd. Dit is ook van toepassing op managementsystemen voor informatiebeveiliging.

Met het ISO 27001-certificaat voldoet Accel niet alleen aan de wet- en regelgeving rondom informatiebeveiliging, het helpt de ICT-leverancier ook om informatiebeveiligingsrisico’s te verkleinen. “ISO 27001 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. Het is geen eenvoudig proces om dit certificaat op zak te kunnen steken”, vertelt zaakvoerder Marc De Swaef. “Dat we daarin geslaagd zijn, wil zeggen dat Accel nu voldoet aan alle eisen rondom informatiebeveiliging. Aan onze klanten biedt het de garantie dat we met GDPR helemaal in orde zijn.”