Nieuws Antwerpen It’s about time

It’s about time

It’s about time

its-about-timeVoor het derde jaar op rij nodigt TEDx Women Flanders vijf sprekers uit. Op 28 oktober van 17u tot 23u in de Boerentoren is het de bedoeling dat zij tijdens inspirerende TED-talks van 10 minuten hun ideeën en inzichten delen met het publiek.

Dit jaar is het wereldwijde thema ” It’s about time”. Bezoekers van TEDx Women Flanders kunnen in première ook het grote TED main event in San Francisco volgen via live streaming.
De onderwerpen van de TED talks op TEDx Women Flanders lopen sterk uiteen, van technologie en filosofie tot entertainment en design, maar hebben één gemeenschappelijke deler: ze plaatsen vrouwen in de schijnwerper.

Pascale Platel, de Gentse theatermaakster, auteur, actrice, danseres, model, mediafiguur… en sinds kort ook stadsguerrillera, die gewapend met een rieten stoeltje ten strijde trekt uit naam van de onthaasting, is een van hen.
Verder staan op de affiche:
Hilja Ibert, CEO miDiagnostics met 20 jaar Management & Leadership-ervaring in de medische sector
Yamina Krossa, bezielster van vzw Benetiet.be die vrouwen opleidt die een borstconstructie met eigen weefsel willen. Ze leert hen hoe ze via “innercrowdfunding” hun sociale netwerk om financiële hulp kunnen vragen.
Sihame El Kaouakibi, oprichtster van Let’s Go Urban.

De enige man in het gezelschap is filosoof en ethicus Ignaas Devisch die zijn verfrissende visie op ‘tijd’ uit de doeken zal doen. Een must voor iedereen die een broertje dood heeft aan time management.

Uiteraard wordt er in het programma ook tijd gemaakt voor food & drinks, muziek & netwerking.

Ellen Wezenbeek en Katrin Derboven, drijvende krachten achter TEDx Women Flanders, vertellen: “TED biedt iedereen een platform om te inspireren, verhalen te delen, mensen wakker te schudden, noem maar op. We organiseren TEDx Women Flanders om vrouwen in Vlaanderen een stem te geven en hen de aandacht te geven die ze verdienen. Via het globale netwerk van TED kunnen we die  inspirerende inzichten bovendien delen met de rest van de wereld.”

Klik hier voor online tickets TedX Women Flanders.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.