Nieuws Antwerpen ITZU neemt HR-professionals mee op duurzaam groeipad tijdens HR-congres

ITZU neemt HR-professionals mee op duurzaam groeipad tijdens HR-congres

ITZU neemt HR-professionals mee op duurzaam groeipad tijdens HR-congres

Vanuit de HR-afdeling van je organisatie weerklinkt de laatste jaren ongetwijfeld wat meer gepuf en geblaas dan voordien. Zij krijgen dan ook te maken met ongeziene uitdagingen. De tijden waarin je vlot jobkandidaten verzamelde en vervolgens op basis van vaste functieprofielen de beste match maakte, zijn definitief voorbij. Bovendien onderging de rol van HR-professionals een ingrijpende metamorfose. Zo weegt het strategische aspect steeds zwaarder door en moeten ze inspelen en anticiperen op belangrijke veranderingen in de samenleving. HR- en facilitaire totaalpartner ITZU reikt de hand en organiseert op 2 juni 2022 in Boom het HR-congres Growing Together.

“HR-professionals dragen rechtstreeks bij aan het succes van een organisatie”, zegt marketing director van ITZU, Kristien Moelans. “Zij vertalen een combinatie van bedrijfsdoelen, bewegingen op de arbeidsmarkt en bredere maatschappelijke trends naar een HR-strategie met impact. Om in die opdracht te slagen en zo hun organisatie te helpen groeien, moeten ze enerzijds de juiste talenten vinden én bijhouden. Anderzijds ligt de sleutel tot succes bij strategische samenwerkingen met andere bedrijven. Vandaar de naam van ons event, Growing Together.”

Diverse uitdagingen

In een snel evoluerende werkomgeving zijn specifieke skills noodzakelijk, maar tegelijkertijd heel vergankelijk. Daarom staren HR-professionals zich niet blind op iemands cv, maar kijken ze met een open blik naar het potentieel van kandidaten: “Talentmanagement is cruciaal voor organisaties. Dat betekent ook dat je bij medewerkers actief op zoek gaat naar talenten die ze vandaag nog niet kunnen inzetten. Op die manier haal je het beste in je team naar boven én stel je een takenpakket samen waar ze zelf energie uit putten.”

ITZU merkt dat heel wat bedrijven op het terrein worstelen met zowel de snelle interne veranderingen als de nieuwe maatschappelijke context waarbinnen deze zich voordoen: “Een duidelijke scheidingslijn tussen werk en privé bestaat bijvoorbeeld niet meer. HR heeft er een hele kluif aan om die samensmelting in goede banen te leiden voor alle medewerkers, die bovendien onderling verschillen qua persoonlijkheid. Ook een actief inclusief beleid zorgt bij velen voor extra uitdagingen.”

Veelbelovend expertenpanel

“Om de duurzame groeibeweging van bedrijven een stevige zet te geven, brengt ITZU het kruim van de HR-wereld samen tijdens het Growing Together HR-congres op donderdag 2 juni 2022 in Den Oven in Boom. Onder het waakzame oog van moderator Wim De Vilder delen experten van AZ Monica, TUI, KRC Genk, ITZU, Saint Gobain en KBC hun cases, ervaringen en tips”, besluit Kristien Moelans.

Via Made In Antwerpen geeft ITZU 10 tickets voor Growing Together weg. Wil jij er graag bij zijn? Mail dan naar marketing@itzu.eu.

ITZU is een volledig ontzorgende, strategische sustainable partner in HR en Facility voor zowel particulieren als bedrijven. De ITZU-groep staat als talentexpert dicht bij haar klanten en medewerkers, op elk moment in de loopbaan en het privéleven. ‘It’s you we care about.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Verborgen parel

4x winkels voor natuurcosmetica

Natuurlijke verzorgingsproducten blijven aan belang winnen. Niet alleen webshops maar ook steeds meer fysieke zaken gespecialiseerd in natuurcosmetica openen de deuren.… Lees meer

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.