ITZU wil nationale speler worden in people business

[caption id="attachment_15116" align="alignleft" width="300"]vlnr Koen Janssen. Luc Lormans en Louis Kemps vlnr Koen Janssen. Luc Lormans en Louis Kemps[/caption]

Afgelopen donderdag werd ITZU het initiatief van de drie bedrijvengroepen Ucare, Tobasco en ServiceNet aan de pers voorgesteld. ITZU (spreek uit als It’s you, dus Itz U) – met als baseline ‘we care about’ – is een Limburgse holding die een aantal  dienstenbedrijven groepeert waarvan sommige regionale vertakkingen hebben.

“We willen één aanspreekpunt in het hele land vormen voor allerlei facilitaire diensten, zoals uitzendarbeid, andere HR-diensten en schoonmaak”, zeggen de partners Koen Janssen, Luc Lormans en Louis Kemps. Elk van de zes bedrijven onder de koepel behoudt zijn merknaam.

Ucare, het bedrijf van Louis Kemps is gespecialiseerd in HR-diensten voor bedrijven: loopbaanbegeleiding, outplacement, selectie en assessment. Buiten Limburg heeft het bedrijf nog vestigingen in de provincies Antwerpen, Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant.
Luc Lormans is de oprichter van ServiceNet en Service@Home, schoonmaakdiensten voor bedrijven en particulieren. ServiceNet nam onlangs de West-Vlaamse bedrijven Ama (dienstencheques) en Tuliep (schoonmaak) over.
Tobasco is het uitzendbureau waar Koen Janssen de plak zwaait met kantoren in Geel, Beveren en Berchem.

Onder de koepel ITZU worden de ondersteunende diensten zoals algemeen management, marketing, financiën en HR gecentraliseerd. “Op die manier winnen we aan slagkracht”, zegt Luc Lormans.
Een eerste wapenfeit van ITZU is de oprichting van Salesforyou, dat onder meer verkooptalenten zoekt en begeleidt voor andere bedrijven.

ITZU is nu al goed voor 1 300 medewerkers en mikt dit jaar op een omzet van 55 miljoen euro. Het wil groeien naar 2 000 medewerkers en 75 miljoen euro omzet genereren tegen 2020. Een aantal overnames zit al in de pijplijn. “We hebben veel expertise in huis en willen een nationale speler worden in people business. Op termijn durven we dromen van een internationale toekomst voor ITZU,” aldus Koen Janssen.