Jan Lecompte benoemd bij Cenergie

jan lecompteJan Lecompte neemt bij ingenieursbureau Cenergie de dagelijkse leiding over van Patrick Coene. Coene had gedurende enkele maanden het interim-management voor zijn rekening genomen.

Jan Lecompte startte zijn loopbaan als software development coördinator bij Teledata Systems. Hierna bouwde hij veel managementervaring op in de vastgoedsector. Zijn expertise bevindt zich vooral op het vlak van vastgoedstrategie, werkplekinnovatie, facilitymanagement, organisatieadvies en complexe verandertrajecten.

Cenergie uit Berchem is als onderneming gegroeid uit het initiatief van energiespecialist Aviel Verbruggen en de universiteit Antwerpen. Aviel Verbruggen heeft heel zijn carrière toegespitst op de energieproblematiek. Hij richtte in dit opzicht mee de coöperatieve vennootschap Cenergie op waarmee concrete realisaties op het vlak van energiebeheer zouden uitgetekend worden. Cenergie stelt vandaag zo’n 35 mensen tewerk.

Cenergie doet oa. ook aan renovatie. Het bedrijf levert energie-audits af alsook de realisaties van deze audits onder de vorm van ESCO. De specialisten van de onderneming volgen ook de energieboekhouding van gebouwen op. De energie-audits en energiemonitoring van gebouwen waren destijds overigens de aanzet tot onze stichting. Zo’n 15 jaar geleden gingen de ingenieurs van Cenergie in opdracht van de zuivere Intercommunales, nu Infrax de data van honderden gebouwen opvolgen. Zij kregen daardoor heel wat data bijeen en kunnen nu met de hulp van het softwareplatform eSight optimale regelingen voor installaties voorstellen.