Nieuws Antwerpen Jazzcafé de Muze officieel failliet verklaard

Jazzcafé de Muze officieel failliet verklaard

Jazzcafé de Muze officieel failliet verklaard

Het bekende jazzcafé De Muze op de Antwerpse Melkmarkt is officieel failliet verklaard. De rechtbank van koophandel heeft dat donderdagochtend beslist. De laatste dagen had het café de deuren al gesloten.

De uitbater van het bekende café op de Antwerpse Melkmarkt, Jan Van Den Braak, legde dinsdag zelf de boeken neer bij de Antwerpse rechtbank van koophandel nadat de zaak al een tijd in slechte papieren zat. De rechter bevestigde het faillissement donderdagochtend. Het jazzcafé was al enkele dagen gesloten.

Ook in 2014 kende het café al financiële problemen. Toen werd de inboedel deels uitgehaald en openbaar verkocht. Klanten, sympathisanten en personeel kochten die toen terug.

De eigenaars van het gebouw hadden de handelshuur ontbonden, waardoor er weinig anders overbleef dan de handdoek in de ring te gooien. Een faillissement betekent niet dat het café definitief verdwijnt. “Ik denk dat De Muze nog lang zal blijven bestaan. Maar dan wel met een nieuwe uitbater”, zegt curator Bruno Schoenaerts.

De Muze is in Antwerpen en wijde omgeving een legendarisch café, met een hoog sixties-gehalte. Het was vanuit de Muze dat de Antwerpse coryfee Ferre Grignard zijn carrière startte.  Of en op welke manier de Muze kan blijven bestaan valt af te wachten. De eigenaren van het gebouw willen bijvoorbeeld dat de nieuwe huurder het pand in zijn oorspronkelijke staat herstelt. Dat betekent dat de verdiepingen terug moeten dichtgemaakt worden en dat er bovenaan appartementen moeten komen.

Of er dan nieuwe kandidaten voor een overname zullen opduiken valt af te wachten. Bruno Schoenaerts blijft optimistisch.  “Ik denk dat De Muze nog lang zal blijven bestaan, maar dan wel met een nieuwe uitbater”, zei Schoenaerts woensdag nog tegen Gazet Van Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.