Nieuws Antwerpen Jermayo renoveerde kantoorgebouwen

Jermayo renoveerde kantoorgebouwen

Jermayo renoveerde kantoorgebouwen

kantoorjeHet voedingsbedrijf Jermayo uit Lier heeft zijn kantoorgebouwen gerenoveerd. “We krijgen dagelijks klanten uit binnen- en buitenland over de vloer. Onze kantoren zijn dan ook ons visitekaartje en moeten onze bedrijfswaarden kwaliteit en innovatie uitstralen,” zegt zaakvoerder Johan Van De Velde.

Jermayo is een producent van sauzen, salades en culinaire gerechten. Het bedrijf groeide van een kleine familiezaak uit tot een internationaal bedrijf met een omzet van 22 miljoen euro. “Het werd dan ook tijd dat onze bedrijfsgebouwen deze expansie volgden. Na de bouw van een nieuwe productiefaciliteit in 2007, investeerden we de afgelopen drie jaar 2 miljoen euro in de renovatie van onze kantoren.” Voor de eigenlijke werken werd het bouwbedrijf Mathieu Gijbels ingeschakeld.

Met de verlichting zette Jermayo “de kroon op het werk.” Door een eerdere geslaagde samenwerking kwamen zij hiervoor snel bij Etap in Malle terecht. “De eisen lagen bijzonder hoog, zowel technisch als architecturaal. Zo kozen we resoluut voor ledverlichting in heel het gebouw. Een toekomstgerichte oplossing, die dankzij de energiebesparing en het geringe onderhoud op langere termijn ook de juiste economische keuze is,” zegt Johan Van De Velde. De ingebouwde led-diffusoren passen mooi in het ontwerp van open en cleane kantoorruimtes.

Ook Marc Bex van LABO architecten blikt tevreden terug op de samenwerking. “De oplossingen die Etap voorstelde lagen volledig in lijn met ons ontwerp van open en cleane kantoorruimtes. De ritmiek van de led-diffusoren in het plafond, de doorlopende Kardó-lichtlijnen en de innovatieve, minimalistische K9-noodverlichting: de verlichting speelde een belangrijke rol in de realisatie van onze visie.”

Jermayo is vandaag een toonaangevende producent van sauzen, salades en culinaire gerechten. Jérôme Van de Velde vestigde zich in 1953 als producent van vleeswaren in het Antwerpse en specialiseerde zich in boerenkop en beuling. Om het zijn klanten eenvoudiger, efficiënter en rendabeler te maken, lanceerde hij in ’61 een op mayonaise gebaseerde saus om préparé mee te bereiden. De slagers moesten nu enkel nog het vlees aan de bereiding toevoegen. Daarna volgden met succes ook vis-, kip-, en vleessalades, wat toen een echt unicum was. Zo zorgde hij begin jaren ’60 voor een belangrijk keerpunt in de geschiedenis van de slagers.

Het toekomstplan werd werkelijkheid en in 1989 werd een gloednieuwe fabriek in Lier opgetrokken. In 2007 werd de oppervlakte verdubbeld naar 10.000 m² met onder meer extra stockageruimte en productieruimte.

Het gamma van Jermayo bestaat vandaag uit 900 producten die in verschillende verpakkingen worden verkocht.
De levering door eigen vrachtwagens gebeurt uitsluitend in de Benelux en Frankrijk aan grootwarenhuisketens, voedingsproducenten, groothandelaars voor slagers, restaurants, traiteurs, hotels, broodjeszaken, etc.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.