Jespers-koffie Foto: Jespers Koffie

Jespers Koffie in de top 5 van ‘Het product Made in Antwerpen’: “We infuseerden onze koffie met amaretto”

Jespers Koffie is een van de vijf genomineerden en maakt kans op de titel 'Het Product Made in Antwerpen'. Het bedrijf werd meer dan 100 jaar geleden uit de grond gestampt in de Antwerpse wijk Sint-Andries, maar verhuisde intussen naar Kapellen. Intussen zijn Kurt De Bilde en An Liekens bezielers van het koffiemerk. Kurt vertelt graag wat meer over de koffie blend die ze naar voor schuiven voor de wedstrijd. Stemmen kan je nog via deze link tot en met 15 november.

Vertel, wat voor een bedrijf is Jespers Koffie?

"Jespers bestaat officieel eigenlijk al vanaf 1900. Toen kon de Antwerpenaar aan de Oever, nabij het Antwerpse Sint-Andries, naar ‘In Het Koffiemoleken’. Joseph Jespers, de overgrootvader van An, nam die zaak in 1920 over. Zijn zoon Jozef werd de zaakvoerder in 1953. Jo, de vader van An, zette in de jaren negentig de familiezaak verder als koffiebranderij en buurtsupermarkt. Eind 2019 ging Jo met pensioen en dreigde de geschiedenis van de familiezaak te stoppen. We besloten samen de zaak over te nemen."

Met welk product doen jullie mee aan onze wedstrijd?

"Met onze Antverpia blend. We hebben deze specialty koffie geïnfuseerd met amaretto van de Antwerpse distilleerderij Antverpia. De koffie is een zuurtje, bitter in balans en bevat toetsen van amandelnoten. Je drinkt de blend best bij een gebak of een kaasschotel."

Waarom zijn jullie zo trots op de Antverpia Blend?

"Omdat het een samenwerking is tussen twee Antwerpse bedrijven. Lokaler dan dit kan het volgens mij niet worden."

Waar wordt de koffie geproduceerd?

"In onze huisbranderij in de beleefwinkel van Kapellen."

Hoe is dit product tot stand gekomen?

"Het idee kwam uit onze liefde voor dranken, en deze ook te combineren. Na verschillende testen is het ons gelukt om een heerlijke fusie te maken van onze koffie en de Amaretto."

Wie zijn de voornaamste kopers van jullie de Antverpia blend?

"Onze koffie wordt vooral gekocht door particulieren, bedrijven en horeca. Eigenlijk vooral de fijnproevers die onze ambacht erkennen en het verschil proeven."

Waarom moeten lezers op jullie stemmen?

"Omdat wij al meer dan 100 jaar op dezelfde traditie roosteren en daarin doorheen alle crisissen door geen compromissen sluiten. Wij houden vast aan onze roots en hebben een rijke familiegeschiedenis in de Scheldestad."

Via deze link kun je jouw stem uitbrengen. Stemmen kan tot en met 15 november.

De beleefwinkel in Kapellen. Foto: Koen Fasseur.