Nieuws Antwerpen JOB zoekt bedrijf

JOB zoekt bedrijf

JOB zoekt bedrijf

jobBinnenkort start in Mechelen het project “Jongeren Opportuniteiten Bieden”, kortweg JOB. Dit is een samenwerking tussen HR-bureau Mentorprise en VDAB Mechelen. JOB beoogt jongeren die uit het ASO komen een stageplek aan te bieden in een bedrijf. Jaarlijks studeren honderden jongeren af aan het ASO zonder een duidelijk zicht te hebben op hun mogelijkheden of interesses. Velen onder hen slagen niet aan de universiteit of hogeschool en komen in het watervalsysteem van het Hoger onderwijs of doelloos op de arbeidsmarkt terecht. Zo gaat veel talent verloren terwijl bedrijven smeken om goed personeel. Het JOB-project wil jongeren begeleiden bij het ontdekken van hun talenten en competenties met zicht op hun toekomstige carrière of studiekeuze.

Om dit project mogelijk te maken zijn Mentorprise en VDAB Mechelen op zoek naar stagebedrijven uit de grote Mechelse regio die een stageplek willen aanbieden. Voorlopig wordt JOB enkel in de regio Mechelen geactiveerd. Concreet laat het stagebedrijf een stagiair gedurende één maand in het bedrijf meelopen. Dit biedt niet alleen de jongeren de kans om de diversiteit van onze arbeidsmarkt te ontdekken, maar bedrijven krijgen op die manier ook meer voeling met deze potentiële werknemers.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen de infosessie op woensdag 21 september in Mechelen bijwonen. Bedrijven uit de regio Antwerpen met concrete interesse zijn ook welkom om nu al kennis te maken met het project. Informatie en inschrijvingen voor de infosessie vindt u hier.

Bouwende op meer dan 25 jaar ervaring in de markt van recruitment, assessmentcenters, consultancy en coaching, ontwikkelde Mentorprise doorheen de jaren verschillende coachingtrajecten, zowel in profit, non-profit als social profit. De organisatie heeft via verschillende dienstverleningen dagelijkse voeling met alle betrokken partijen en weet wat er leeft. Met een focus op zowel resultaat als het individu, is Mentorprise een bruggenbouwer voor bedrijf én kandidaat.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.