Nieuws Antwerpen Jobs in De Grote Verbinding stelt lokaal talent duurzaam te werk

Jobs in De Grote Verbinding stelt lokaal talent duurzaam te werk

Jobs in De Grote Verbinding stelt lokaal talent duurzaam te werk

ANTWERPEN – De stad Antwerpen, VDAB, Constructiv, Talentenwerf en Lantis engageren zich om samen zo veel mogelijk Antwerpse arbeidskrachten mee te laten bouwen aan De Grote Verbinding. De digitale handdruk hiervoor gaven de vijf partners elkaar 5 juni tijdens hun eerste officiële bijeenkomst.

In de komende jaren zal de meest ambitieuze bouwwerf van Noordwest-Europa aan de Schelde liggen. De Oosterweelverbinding maakt de Antwerpse Ring rond en de geplande overkapping op strategische locaties stuurt het auto- en vrachtverkeer onder de grond. Voor dit project, met als toepasselijke naam De Grote Verbinding, zullen veel werkkrachten nodig zijn met verschillende talenten.

Binnen het samenwerkingsverband Jobs in De Grote Verbinding zullen de vijf partners: Stad Antwerpen, VDAB, Constructiv, Talentenwerf en Lantis zich vanuit hun sterkte of kernopdracht inzetten om collectief resultaat te behalen.

“De coronacrisis zorgt voor veel extra uitdagingen en meer mensen die we aan de slag moeten krijgen. Dit is hét moment om mensen maximaal te ondersteunen en te begeleiden naar de juiste jobs. We moeten als stad matchmaker zijn tussen onze bevolking en het vele werk dat verricht moet worden. De ambities liggen nog hoger, maar ik ben er zeker van dat we deze samen met onze partners kunnen inlossen”, zegt schepen Claude Marinower, bevoegd voor Economie, Werk en Industrie.

De partners gaan ook voor een optimale instroom richting de hele bouwsector. Ze bekijken samen hoe de geplande werken de inhoud van de bouwopleidingen in het middelbaar en in het hoger onderwijs kunnen versterken, zodat deze beter aansluiten op de verwachtingen van de arbeidsmarkt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.