Nieuws Antwerpen Jong ondernemerstalent mee op staatsbezoek naar Japan

Jong ondernemerstalent mee op staatsbezoek naar Japan

Ellen Kegels, foto © Juan Weyns

Jong ondernemerstalent mee op staatsbezoek naar Japan

Ellen Kegels, foto © Juan Weyns

Ellen Kegels, foto © Juan Weyns

Koning Filip en koningin Mathilde brengen tot 15 oktober een officieel staatsbezoek aan Japan, op uitnodiging van keizer Akihito. Het koningspaar wordt vergezeld van de ministers-presidenten van de gemeenschappen en gewesten, de pers en een delegatie van Belgische bedrijven. Door de aanslepende begrotingsbesprekingen kan minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders, niet op gesprek bij de keizer. Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem zal de koning vergezellen tijdens de rest van zijn staatsbezoek aan Japan. Op het programma staan activiteiten in Tokyo, Nagoya en Osaka.

Ellen Kegels van LNKnits is er nog niet goed van dat ze met haar jong Vlaams duurzaam modemerk mee deel mag uitmaken van het staatsbezoek.
“Om als ‘CEO’ van LNKnits tussen de CEO’s van BNP Paribas, ING, Bekaert, …te staan, en dit op 29 jarige leeftijd, doet een mens toch wel iets”, zegt Ellen in Japan. “Mijn zus  en business partner kon helaas niet mee aangezien ze net voor een tweede keer mama is geworden. Nick Poels, mijn vriend en CFO van de Antwerpse start-up Slickss heeft haar plaats ingenomen.

Ellen Kegels hoopt het voorbeeld te zijn dat ook jonge bedrijven die mee op staatsbezoek mogen interessante contacten kunnen leggen. Ook voor haar vriend Nick is dit het geval. Met zijn logistieke start-up zijn heel wat profielen van de deelnemers interessant als potentiële leads.

Voor LNKnits is het fashion luik aan deze trip heel belangrijk omdat Ellen sinds de lente-zomer collectie 2017 met een agent in Japan werkt. Ondertussen is het merk te koop in zeven winkels in Japan. “Ik heb hier meetings met mijn sales agent en een lokaal PR-bureau. Ik ga op retailtour met Flanders Fashion Institute, spreek op het FFI FASHION IS BELGIAN/TOKYO én wordt deels gevolgd door het vtm-programma ‘Royalty’. Met 500.000 kijkers brengt dit toch een mooie ‘brandpomotie’ met zich”, vervolgt Ellen enthousiast.

LNKnits is dus mee voor de connecties die het zou kunnen bekomen via het staatsbezoek, het verder prospecteren van de retailmarkt in Japan, Tokyo én het uitspelen van dit uitzonderlijke verhaal op social media voor de Belgische volgers.

Wie Ellen Kegels volgt op Instagram, weet dat ze meer in haar mars heeft dan breien alleen. De Antwerpse heeft al een paar succesvolle breiboeken op haar actief staan. Maar ze houdt eveneens van lekker, gezond en gemakkelijk eten. Vanaf morgen woensdag is haar eerste ‘kookboek’ #LNFairfood in de boekhandel en enkele concept stores, op www.lnknits.com én in de LN|Knits Flagship Store te vinden. Het is een kleurrijk kook- en lifestyleboek geworden boordevol eerlijke en natuurlijke recepten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.