Call_Innovatie2022_Beeld1_785x350

Jouw innovatief idee kan 150.000 euro opleveren

De stad Antwerpen lanceert opnieuw een oproep om innovatieprojecten in te dienen. In deze oproep ligt de focus vooral op de investering die je moet doen om het innovatietraject op te starten. Tot en met 10 maart 2022 om 12u kunnen innovatieve investeringsprojecten voorgesteld worden. Daaruit worden projecten geselecteerd die zorgen voor groei of internationalisering van je bedrijf én bevestigen dat Antwerpen een aantrekkelijke stad is om in te ondernemen.

De stad Antwerpen wil oplossingen steunen, die de economie digitaal of circulair vernieuwen. Het zijn innovatieve projecten in de digitale, duurzame, creatieve (denk ook mode) of gezondheidseconomie van de stad. De projecten moeten voornamelijk investeringskosten inhouden. Ze moeten nog ontwikkeld worden en kunnen operationeel zijn binnen de zes maanden na goedkeuring van de toelage. Het totale budget van deze oproep bedraagt 650.000 euro. Deze oproep is gericht aan kmo’s met activiteiten in stad Antwerpen zoals een eigen vestiging, meerdere klanten of bouwkundige activiteiten, … Het project dat je wil indienen, heeft een totaalkost van ten minste 25.000 euro.

Verschillende bedrijven deden in het verleden reeds beroep op steun van de stad Antwerpen. Enkele getuigen reageerden alvast positief nu blijkt dat de stad opnieuw innovatieve projecten wil ondersteunen.

Hans De Clercq, Byteflies: “We kunnen alleen maar aanraden om ook beroep te doen op de steun van de stad. Zeker voor kleine bedrijven kan die steun heel veel betekenen. Het zou zonde zijn mocht je je laten afschrikken door bijvoorbeeld de administratieve rompslomp, want die is er niet.”

Stijn Coolbrandt, Health Endeavour: “De financiële steun van de stad was een grote hulp om Zipster te realiseren, maar het geloof en vertrouwen dat de stad heeft in dit project is nog veel belangrijker. Daardoor konden we deuren openen die anders gesloten waren gebleven.”

Wim Vanroose, Polygonal: “Dankzij de steun van de stad kunnen we nu heel concreet ons project testen en hebben we nu ook een breder netwerk in de modestad, dus we kijken daar ook uit naar verschillende mogelijke samenwerkingen.”

De toelage kan maximaal 150.000 euro per project bedragen (voor werking én investering samen) waarvan de werkingskosten maximum 30% kunnen zijn. Bedrijven moeten zelf minstens 25% van de totale kost inbrengen. De ingediende projecten worden beoordeeld door een jury. Word je geselecteerd, dan kan je je project toelichten tijdens een virtuele vragenronde op donderdag 24 maart of vrijdag 25 maart. Het college van burgemeester en schepenen baseert zich op het verslag van de jury om de financiële steun per project toe te kennen.