Alvo supermarkt Francken

Jumbo neemt Alvo-supermarkten in Deurne en Ranst over

DEURNE/RANST – Jumbo neemt twee Alvo-supermarkten in Deurne en Ranst over, zo meldt de Nederlandse supermarktketen. Het gaat om de twee vestigingen van Supermarkt Francken, op het Wim Saerensplein in Deurne en in de Kromstraat in Ranst.

De supermarkten van de Alvo-groep in Deurne en Ranst gaan eind deze week dicht om omgevormd te worden tot Jumbo-winkels. Nog dit jaar zouden de vernieuwde winkels hun deuren moeten openen. Het personeel maakt de overstap.

Zo komen er in Deurne niet één, maar twee vestigingen van Jumbo. Even verderop opent de keten binnenkort ook een winkel in een voormalige Carrefour in de Lakborslei.

Belgische expansie vertraagd

Jumbo heeft de ambities in België ondertussen wel wat naar beneden bijgesteld. “We werken momenteel naar een 10 winkels in 2020”, zegt Peter Isaac, managing director van Jumbo België. “Dat is minder dan voorzien, het coronavirus heeft voor een vertraging gezorgd in de oplevering van vestigingspunten.” Eind vorig jaar sprak de supermarktketen van 12 tot 15 nieuwe Belgische winkels dit jaar. Eerder zei het Nederlandse familiebedrijf dat het binnen de vijf jaar ruimte ziet voor 100 winkels in Vlaanderen.