Nieuws Antwerpen Kaasmaker en topchocolatier uit Stadsbrouwerij breiden uit naar Wilrijk

Kaasmaker en topchocolatier uit Stadsbrouwerij breiden uit naar Wilrijk

Michel en Frederic Van Tricht.

Kaasmaker en topchocolatier uit Stadsbrouwerij breiden uit naar Wilrijk

ANTWERPEN, WILRIJK – Kaasaffineurs Van Tricht en chocolatier Jitsk, beide gevestigd in Stadsbrouwerij De Koninck, breiden uit naar Wilrijk. Van Tricht gaat extra rijpingskamers bouwen, Jitsk opent er een nieuw atelier. Maar de nauwe samenwerking met de brouwerij blijft, zo verzekeren ze allebei.

Tien jaar geleden vond Van Tricht onderdak in de Berchemse brouwerijsite. Sindsdien rijpen de kazen in acht rijpingskamers, vlak naast de brouwketels van het Bolleke. Niet veel later openden de kaasaffineurs een eigen winkel op de site onder de naam Only Cheese.

Verbonden met de brouwerij

Van Tricht is de kaasleverancier van topchefs in binnen- en buitenland. Daarom groeide de nood aan extra werkruimtes en rijpingskamers. Van Tricht vond een nieuwe plek in Wilrijk, op een boogscheut van de brouwerij. Hun kazen rijpen dus vanaf nu elders, maar de winkel op de brouwerijsite blijft open.

 

Stadsbrouwerij De Koninck in Berchem.

“We zijn en blijven heel nauw verbonden met de brouwerij”, verzekert Frederic Van Tricht. “Niet alleen door de shop, maar ook omdat we heel fijn samenwerken en zeker nog nieuwe dingen gaan uitwerken met de brouwers van Duvel Moortgat en de andere vakmannen op de site.”

Vegan chocolade

Toeval of niet: ook topchocolatier Jitsk, die sinds 2015 gevestigd is in de Stadsbrouwerij, breidt uit naar Wilrijk met een nieuw atelier. De huidige werkruimte in de brouwerij wordt deze zomer omgebouwd voor de productie van plantaardige chocolade.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.