Nieuws Antwerpen Kapperszaak met specialisatie in alopecia opent deuren in Antwerpen: “Elke klant geniet hier van volledige privacy”

Kapperszaak met specialisatie in alopecia opent deuren in Antwerpen: “Elke klant geniet hier van volledige privacy”

Kapperszaak met specialisatie in alopecia opent deuren in Antwerpen: “Elke klant geniet hier van volledige privacy”

ANTWERPEN – De geplande opening begin mei viel door omstandigheden in het water, maar nu de werken in het pand in de Volksstraat er zo goed als opzitten, is de Nederlandse Ivonne Held (74) klaar om erin te vliegen. De eigenares van Hellywood Hair Collection zal er niet alleen doorsnee knipbeurten uitvoeren, maar ook alopecia patiënten van een fraaie haarsnit voorzien.

“Hellywood Hair Collection is geen standaard kapperszaak. Antwerpenaren kunnen bij ons terecht voor een standaardbehandeling, maar daarnaast verlenen we nog een hele reeks aanvullende schoonheidsbehandelingen zoals waxen, manicure en pedicure”, begint Held haar verhaal. Maar bovenal wil Hellywood een veilige plaats zijn voor mensen die lijden aan alopecia, een haaraandoening waarbij een persoon permanent haar verliest. De oorzaken daarvoor zijn divers.

“Mensen die aan alopecia lijden, kunnen bij mij terecht voor een pruik, die ik bestel of zelf creëer en volledig op maat maak. Daarbij doe ik steeds een beroep op echt haar afkomstig uit verschillende delen van de wereld. In tegenstelling tot de synthetische variant valt echt haar namelijk veel eenvoudiger te behandelen voor de klanten zelf. Ook wie een ander model in zijn of haar pruik wil, help ik met alle liefde.”

Alopecia is een ziekte die in verschillende vormen voorkomt. Volgens Held kan het gaan van een klein plekje tot een volledig kaal hoofd. Van alle verschillende vormen is de Nederlandse het meeste thuis in FFa, oftewel frontale fibroserende alopecia. “Een vorm die wordt gekenmerkt door een symmetrische band van haarverlies en voorkomt bij postmenopauzale vrouwen van over de vijftig.”

Behandeling met respect voor privacy

Het idee om een dergelijk concept uit de grond te stampen dateert uit 2008. Na een aantal ingrijpende gebeurtenissen in haar leven kreeg Held zelf af te rekenen met ernstige haaruitval. Ze vond geen passend haarwerk en begon te experimenteren met pruiken. En zo geschiedde. “Haar is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun persoonlijkheid. Het staat voor kracht en verhoogt het zelfvertrouwen. Ik wil mensen met alopecia helpen hun zelfbewustzijn, levenskwaliteit- en vreugde terug te vinden met dit unieke haarwerk”, aldus Held.

Ivonne opent haar nieuwe zaak in de Volksstraat. — © Patrick De Roo

Wie binnenkort bij Hellywood over de vloer komt, kan rekenen op een behandeling met het grootste respect voor privacy. “Iedereen is hier veilig. Mensen met alopecia zitten in een ruimte waar anderen hen niet kunnen zien. Dat is belangrijk, want ze zijn vaak heel onzeker en verlegen, zeker vrouwen. Daarom doe ik alles één op één, als je buitengaat, stelt niemand zich vragen over de redenen van jouw bezoek. Door de vooruitgang die wordt gemaakt in onze branche, merkt niemand op dat je een pruik draagt. Ze worden steeds mooier en moderner.”

Globetrotter met passie voor schoonheid

In Antwerpen hoopt Held een leegte op te vullen voor mensen die lijden aan de ziekte. “Er zijn wel een aantal kapsalons waar mensen met alopecia terechtkunnen, maar nergens wordt er zo gefocust op specialisaties als hier.”

Held is opgetogen over haar avontuur in de koekenstad. “Ik heb op verschillende plaatsen gewoond, van Berlijn over Zwitserland tot Den Haag. Ik ben niet gemaakt om te lang op dezelfde plaats te blijven, zeker niet wanneer ik geen progressiemarge meer zie. Antwerpen is een wereldstad, ik kan niet wachten om eraan te beginnen”, lacht ze vrolijk. Als alles volgens plan verloopt, zal Held binnen dit en twee weken de deuren openen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.