Nieuws Antwerpen Kärcher verhuist straks naar Wilrijk

Kärcher verhuist straks naar Wilrijk

Kärcher verhuist straks naar Wilrijk

KärcherbouwIn de loop van de maand november zullen de werknemers van Kärcher Belux hun intrek kunnen  nemen in hun nieuwe kantoren langs de A12 in Wilrijk. De specialist in efficiënte reinigingsapparatuur en –producten startte eind december van verleden jaar met de bouwwerken van een nagelnieuw gebouwencomplex. Kärcher koos voor SPIE voor het ontwerp en de inwerkingstelling van verwarmings- en koelingsinstallaties met hoge energieprestatie.

De Belgische dochter van het Duitse concern Kärcher wil zijn activiteiten sterker concentreren op de industriële as in de provincie en trekt zijn activiteiten daarom weg uit Hoogstraten. De 100 personeelsleden zullen straks verhuizen naar Willrijk. Het nieuwe gebouw is nagenoeg klaar.

Op basis van van een aanbesteding van studiebureau Archimedes, weerhield Kärcher de firma Devis Group (Lokeren/Geel), een filiaal van SPIE Belgium, voor de technische installatie van warmtepompen, vloerverwarming- en -koelingsystemen, en van zonnepanelen in de nieuwe gebouwen. Duurzaam bouwen en een optimale energie-zuinigheid waren duidelijke vereisten in dit project.

SPIE is een specialist in energiezuinige HVAC installaties (verwarming, ventilatie, koeling) en heeft zich van de concurrentie kunnen onderscheiden dankzij z’n ervaring op het vlak van warmtepompen. In het verleden leverde SPIE’s dochteronderneming Devis al gelijkaardige installaties op voor de Boerenbond in Leuven en voor het opleidingscentrum van de brandweer in Emblem. Bovendien is SPIE vertrouwd met het opleveren en met het van a tot z coördineren van dergelijke complexe installaties.

Voor z’n nieuwe kantorencomplex stelde Kärcher een optimale energiezuinigheid voorop als prioriteit. Zo blijft de temperatuur van het gebouw bewaard dankzij de warmtepompen in combinatie met vloerverwarming en –koeling. Eric Everaerd, commercial director van SPIE Belgium en verantwoordelijk voor deze installatie, verduidelijkt : “Een nieuw duurzaam en energiezuinig hoofdkantoor kunnen betrekken was de wens van onze klant Kärcher. Het lag dan ook voor de hand dat Kärcher een beroep zou doen op SPIE, de Belgische specialist in energiezuinige HVAC installaties. Voor ons is het een mooie erkenning van onze knowhow en onze expertise op het vlak van HVAC installaties.”

Het einde van de werken is voorzien voor eind november. Eric Everaerd: “Wij blikken terug op een constructieve en positieve samenwerking met beide partijen, zowel met Kärcher als met Archimedes.”

SPIE Belgium stelt meer dan 1.500 mensen tewerk in 11 vestigingen in België en 1 in Luxemburg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.