Nieuws Antwerpen Karel Cardoen blijft stuur in handen houden

Karel Cardoen blijft stuur in handen houden

Karel Cardoen blijft stuur in handen houden

karelcardoenHet investeringsfonds KeBeK heeft de meerderheid van het kapitaal overgenomen in de autosupermarktketen Cardoen. Karel Cardoen, de stichter van het bedrijf uit Wilrijk blijft evenwel aan het stuur zitten. Het gaat erom de groep een meer professionele structuur mee te geven en de groei te versnellen, aldus de ondernemer.

Auto’s Cardoen heeft een sterke naam in de autowereld. Wie aan een nieuwe wagen toe is gaat graag eens rondkijken in de toonzalen van de keten. Auto’s Cardoen zorgt er altijd voor aantrekkelijke voorwaarden.

De 64-jarige stichter van het bedrijf acht kennelijk het moment gekomen om toch al even ver vooruit te kijken. Hij verkocht daartoe 64% van de aandelen in zijn bedrijf aan KeBeK. Hij blijft als gedelegeerd bestuurder weliswaar de bakens uitzetten maar de inbreng van de nieuwe investeerders zal op termijn ongetwijfeld voelbaar worden. Kennelijk hebben de kinderen van Karel Cardoen zélf geen belangstelling betoond om mee in te stappen in het bedrijf van hun vader.

Auto’s Cardoen runt vandaag 11 sites en tekende verleden jaar voor een omzet van 95 miljoen euro. Daarbij werden 9000 auto’s verhandeld.

KeBeK is een onafhankelijk investeringsfonds dat aangestuurd wordt door vier actieve vennoten: Floris Vansina, Gert Van Huffel, Ast Verbiest en Gerd Smeets. Het viertal voert met de financiële middelen van de groep een actief investeringsbeleid naar kleine ondernemingen toe. Ze zetten zichzelf daarbij een termijn van 5 tot 7 jaar voorop en proberen het bedrijf een bepaalde richting uit te sturen.

Tot de portefeuille van de groep behoren oa. Allbox, Cellumat, Lunch Garden, Sinbra en Mifratel.

De opstart van KeBeK kwam er in de overname van de portfolio aan private equity van KBC. Het kapitaal werd aangebracht door nationale en internationale investeerders, families en ondernemers. De groep wordt aangestuurd vanuit Strombeek-Bever.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.