Nieuws Antwerpen Kasteel van Brasschaat kan doorstart nemen

Kasteel van Brasschaat kan doorstart nemen

Kasteel van Brasschaat kan doorstart nemen

kasteelDe Multi Masters Group gaat het kasteel van Brasschaat uitbaten. Het kasteel gaat binnen de divisie Max & Masters onder Mark Kohlberger een doorstart nemen. “Dankzij de goede banden van de familie Kohlberger met Karl Mortelmans – die het kasteel huurt van de gemeente – hebben we deze overname kunnen realiseren. Mortelmans heeft contact opgenomen met de Kohlbergers, die het kasteel jaren geleden al een tijd uitbaatten, met de vraag om bij te springen. Zo zijn wij bij dit verhaal betrokken geraakt”, vertelt Nicolas de Schutter, CEO van de Multi Masters Group.

De Multi Masters Group uit Merksem  is begonnen als Cleaning Masters in 1988. Vandaag is het een multidisciplinaire groep. Vader Paul de Schutter bouwde het schoonmaakbedrijf geleidelijk uit tot een van de toonaangevende ondernemingen uit de sector. In een harde concurrentiële markt slaagde de zoon, Nicolas de Schutter erin om de firma gestaag te laten opklimmen tot de top vijf van de zogenaamde facilitaire dienstverleners. De expansie verliep zo opvallend vlug dat men er zelfs in het Franse Rennes hoogte van kreeg. De Franse groep Samsic zag in Cleaning Masters een geschikte kandidaat om er de eigen marktposities in België mee uit te bouwe en nam Cleaning Masters over.

In dezelfde filosofie van het Franse moederbedrijf werd ook Cleaning Masters multidisciplinair verder uitgebouwd. In die mate dat de strategie niet langer exclusief afgesteld werd op schoonmaakactiviteiten in zegmaar kantoren maar ook op industriële reinigingsactiviteiten, groenonderhoud, klusjesdiensten, technisch onderhoud, ongedierte-controle, sanitaire hygiëne, las- en constructiewerkzaamheden tot zelfs catering. Vandaar destijds ook de optie om Cleaning Masters onder te brengen onder een brede merkennaam, Multi Masters Group.

“Voor onze groep is het engagement ten aanzien van het Kasteel van Brasschaat een mooie opportuniteit om een extra dienst aan onze klanten aan te bieden. Het kasteel – toch een absolute toplocatie in het Antwerpse – zal in de toekomst meer en meer gaan fungeren als uitvalsbasis voor onze evenementen. Zo denken we er bijvoorbeeld aan om een formule uit te werken waarbij we het bezoek van een bekende gastspreker combineren met een heerlijke lunch. Maar goed, met de brasserie en de verscheidene vergader- en feestzalen kan je daar op het vlak van evenementen zowat alle richtingen uit,” aldus Nicolas de Schutter.

“Om dit allemaal in goede banen te leiden, gaan we binnen Max & Masters van start met Exclusive Masters, een afdeling waarin we al onze activiteiten samenbrengen die te maken hebben met het kasteel van Brasschaat. Exclusive Masters zal B2B én B2C werken, Max & Masters blijft zich helemaal richten op bedrijven en organisaties.”

De Multi Masters Group biedt een brede waaier van diensten aan. Blijft het in het kasteel van Brasschaat alleen bij het gastronomische? “Neen, wij gaan er proberen zoveel mogelijk diensten van onze groep te integreren. Zo zal er natuurlijk schoongemaakt moeten worden en dan denken wij meteen aan Cleaning Masters. Hoe dan ook hebben wij er als uitbaters van het kasteel alle belang bij dat we conciërge Wilfried zo goed mogelijk bijstaan om alles er piekfijn te laten uitzien.”

Het kasteel heeft voor De Schutter ook een speciale betekenis. “Absoluut. Ik ben als jonge vader heel vaak gaan wandelen in het park. Ik vond en vind dat nog altijd een heel mooie omgeving. Bovendien hebben door de jaren heen met de familie Kohlberger en Jan Van Dun twee kennissen van mij het kasteel uitgebaat. Daarom geeft het nu wel een speciaal gevoel dat wij zelf het kasteel gaan uitbaten.”

Er is een duidelijk plan hoe dat aangepakt zal worden. “Toen ik daar vroeger wandelde, heb ik me dikwijls afgevraagd hoe het kwam dat er niet meer mensen iets gingen eten in het kasteel. Blijkbaar waren de trappen toen figuurlijk iets te hoog. Daar willen wij met Max & Masters nu iets aan doen. Wij willen het kasteel voor iedereen toegankelijk maken. Het moet een toffe ontmoetingsplaats worden waar alle mensen terechtkunnen. Naast de feestzalen willen we ook de brasserie opnieuw laten floreren. We gaan voor een kaart met eenvoudige maar lekkere gerechten, bereid met dagverse producten, en aan democratische prijzen. En dat allemaal in een uniek kader. We vinden het trouwens fantastisch dat de gemeente er alles aan doet om het uitzicht van het kasteel grondig onder handen te nemen.”

De Multi Masters Group is vandaag als multidisciplinaire bedrijf gebouwd op acht divisies. Daaronder in eerste instantie Max & Masters. De andere divisies:
*  Cleaning Masters: klassieke schoonmaak, industriële schoonmaak, ruitenwasserij, special cleaning
*  Green Masters: groen- en parkingonderhoud
* Construct Masters: las- en constructiewerken
* Hygi Masters: ongediertebeheersing, gebouwenzorg, sanitaire hygiëne, ophalen van overleden huisdieren
* F and F Masters: reinigingen in de voedingsindustrie
* Mobility Masters: schoonmaak en onderhoud van rollend materieel (auto’s, treinen, bussen, vrachtwagens, vliegtuigen, kranen)
* Techni Masters: outsourcing van technische profielen.

Op de foto vlnr: Nicolas de Schutter, Mark en Walter Kohlberger en Karl Mortelmans.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.