Nieuws Antwerpen Katoen Natie bouwt nieuwe terminal aan Bevrijdingsdok

Katoen Natie bouwt nieuwe terminal aan Bevrijdingsdok

Katoen Natie bouwt nieuwe terminal aan Bevrijdingsdok

ANTWERPEN – Katoen Natie bouwt aan het Bevrijdingsdok in de Antwerpse haven een nieuwe terminal. Katoen Natie Specialty Chemicals zal er focussen op de dienstverlening aan chemische bedrijven in de omgeving. Dat heeft de logistieke groep zelf aangekondigd op sociale media.

Katoen Natie kiest bewust voor deze strategische ligging op de rechteroever van de rivier, met spoorverbinding, om de congestie van de weg te verminderen en uit te breiden dicht bij de klanten. De site aan het Bevrijdingsdok was vroeger in handen van containerrederij MSC, die naar Linkeroever verhuisde.

De bouw van de terminal zal volgens Katoen Natie in verschillende fasen verlopen, afhankelijk van het aantrekken van klanten. Eind 2020, begin 2021 zou er al een eerste deel van 30.000 m² gerealiseerd worden.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.