Nieuws Antwerpen Katoen Natie gewapend voor Black Friday en eindejaar

Katoen Natie gewapend voor Black Friday en eindejaar

Katoen Natie Katoen Natie

Katoen Natie gewapend voor Black Friday en eindejaar

Naar aanleiding van Black Friday op 26 november en de eindejaar periode neemt het aantal integratieaanvragen bij Katoen Natie sterk toe. Om deze integraties vlot te laten verlopen, doet Katoen Natie beroep op integratieplatform Montova. De twee Belgische bedrijven stimuleren zo de verdere groei van de Belgische e-commerce.

De traditioneel drukke periodes voor de logistieke sector zijn dit jaar, gezien de recente crisissen, mogelijk drukker dan ooit. Dankzij de flexibele en schaalbare resources van Montova kan Katoen Natie een efficiënte bevoorradingsketen garanderen. Al meer dan dertien jaar zorgt het Belgische integratieplatform Montova ervoor dat de systemen van Katoen Natie kunnen communiceren met de systemen van huidige en nieuwe klanten. Voor Katoen Natie is dat van essentieel belang om de efficiëntie in de bevoorrading te garanderen en een competitief voordeel te behouden.

Ontlasten van complexiteit

“Montova garandeert dat wij flexibel kunnen opstarten met om het even welke externe partij”, zegt Sam Aerts, Product Owner bij Katoen Natie. “Het opzetten van de uitwisseling van data met nieuwe klanten is vaak erg complex. Wanneer een nieuwe partij zijn systeem wil integreren met ons systeem, spreken beide systemen een compleet andere taal. Als specialist in digitale communicatie-integratie ontlast Montova ons telkens weer volledig van de complexiteit van die integratie, ook wanneer we met erg exotische integraties worden geconfronteerd.”

Dankzij Montova kan Katoen Natie zich dus volledig focussen op de bevoorradingsketen. Dat is extra waardevol gebleken nu die keten onder druk van disruptie is komen te staan. Omwille van die druk tekende Katoen Natie een tijdlang minder integratievragen op. Daar komt echter stilaan verandering in.

Black Friday

Met Black Friday en nadien de eindejaarsperiode op komst, zal spoedig een zeer hoog e-commercevolume verwerkt moeten worden. Sam Aerts: “Elke schakel in de logistieke keten komt op dat moment onder druk te staan, zo ook de uitwisseling en verwerking van data. Om die reden kiezen veel bedrijven ervoor om in die periode lopende IT-integraties of projecten tijdelijk on hold te zetten. Dankzij de samenwerking met Montova hoeft Katoen Natie die keuze niet te maken en kunnen integraties met nieuwe of bestaande klanten ongehinderd worden voortgezet.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.