Nieuws Antwerpen Katoen Natie investeert in Houston

Katoen Natie investeert in Houston

Katoen Natie investeert in Houston

material

 Katoen Natie zette enkele jaren geleden een technische dochteronderneming op die gespecialiseerd is in de engineering van installaties voor behandeling van poeders, pellets en vloeistoffen. J-Tec Material Handling volgt in dit opzicht de bewegingen van het moederbedrijf en vestigt zich gewoonlijk in de buurt van de pakweg 150 eigen terminals en logistieke platformen van de groep. Met de opening van een nieuwe vestiging in het Amerikaanse Houston wil J-Tec Material Handling ook de hele Amerikaanse markt bedienen.

Precies in Houston zette Katoen Natie zijn eerste stappen op de Amerikaanse markt. “Houston was ook voor Katoen Natie de bakermat van haar succes in Noord-Amerika”, heet het bij J-TEC.   “Hun ervaring geeft ons een enorme voorsprong inzake de Amerikaanse cultuur en wetgeving”.

Als een wereldwijde logistieke speler met meer dan 150 terminals en logistieke platformen in meer dan 26 landen, verspreid over 5 continenten, is Katoen Natie met verschillende business hubs in 5 staten vooral in de Verenigde Staten sterk aanwezig .

Deze verankering maakte het voor J-Tec een stuk makkelijker om zich er te vestigen. Alle faciliteiten van Katoen Natie zijn namelijk uitgerust met dezelfde infrastructuur en netwerkvoorzieningen, waardoor nieuwe vestigingen als het ware ‘plug-and-play’ uit de grond kunnen worden gestampt.

J-Tech Material Handling werd in 1999 overgenomen door Katoen Natie. Het bedrijf wordt aangestuurd vanuit Kapellen. In de loop van de jaren heeft J-Tech de bewegingen van de groep gevolgd.

In dit opzicht heeft J-Tec Material Handling Inc zich  gevestig in de haven van La Porte, één van de belangrijkste ter wereld. La Porte  fungeert als de drijvende kracht voor de regionale economie.

“Bovendien wordt Houston ook bediend door drie  luchthavens waarmee ze de dienstverlening naar hun klanten over héél de Verenigde Staten kunnen optimaliseren,” heet het nog.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.