Nieuws Antwerpen Katoen Natie kijkt nu ook naar Indaver

Katoen Natie kijkt nu ook naar Indaver

Katoen Natie kijkt nu ook naar Indaver

indaverHet havenbedrijf Katoen Natie wil een participatie nemen in het afvalverwerkingsbedrijf Indaver. Nauwelijks enkele weken na de intrede van Katoen Natie in het hoogspanningsbedrijf Elia mag die stap wel opmerkelijk heten. Katoen Natie wil zich duidelijk ook positioneren als een ingenieursbedrijf.

Indaver staat te koop. De Nederlandse hoofdaandeelhouder Delta heeft kennelijk andere ambities en wil zijn aandelenparticipatie van 75% verkopen.

Het bedrijf uit de Antwerpse haven heeft in de afgelopen jaren een merkwaardige ontwikkeling achter de rug. Het bedrijf is met de steun van verscheidene chemiebedrijven uit de groep uitgegroeid tot een geavanceerde verwerker van afvalstromen. Indaver is daardoor niet alleen de nummer twee van de Europese markt inzake de verwerking van gevaarlijk industrieel afval. Het heeft tevens een toonaangevende marktpositie in de verwerking van gewoon huishoudelijk afval in de Benelux en in Ierland.

Een aantal bedrijven heeft ondertussen al belangstelling betoond voor een participatie in Indaver. Onder hen het fonds Waterland, de vorige eigenaar van Omega Pharma en Suez Environnement. Maar ook Katoen Natie en Fernand Huts dus.

De Vlaamse minderheidsaandeelhouder VMH wil volgens de krant De Standaard alvast initiatieven nemen om Indaver in Vlaamse handen te houden. De Vlaamse Milieuholding heeft 16% van de het kapitaal in de firma in handen. 9% wordt aangehouden door enkele chemiebedrijven uit de onmiddellijke omgeving, waaronder BASF Antwerpen. Als overheidsbedrijf wil VMH de technologie van Indaver in Vlaanderen houden. Er zouden daartoe contacten gelegd zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.