Nieuws Antwerpen KBC en KBC Almancora vieren 80 jaar beursgeschiedenis

KBC en KBC Almancora vieren 80 jaar beursgeschiedenis

KBC en KBC Almancora vieren 80 jaar beursgeschiedenis

kbctje65 jaar geleden werd het aandeel van de Antwerpse Kredietbank voor het eerst bijgeschreven op de tabellen van de toenmalige Beurs van Brussel. Sinds de KBC-fusie in 1998 noteert dat aandeel onder KBC-label.

Naar aanleiding van de oprichting in 2001 van Almancora door KBC-aandeelhouder Cera noteert het sindsdien ook aan Euronext, eerst onder de naam Almancora, nadien als KBC Ancora.

Samen zetten KBC en KBC Ancora vandaag dus 80 jaar beursgeschiedenis op de teller. In die periode droegen beide instellingen actief bij aan de uitbouw van de Belgische economie en samenleving. Johan Thijs, CEO van KBC Groep en Franky Depickere, gedelegeerd bestuurder van KBC Ancora, hadden woensdagmorgen dan ook het genoegen om de openingsbel te mogen luiden van Euronext Brussels.

Johan Thijs blikte vooruit: “In de voorbije 18 jaar groeide KBC uit tot een belangrijke en zichtbare marktspeler, die actief wordt gevolgd door zowel de particuliere beleggers als de grote institutionele investeerders in binnen- en buitenland. Ondanks de soms turbulente marktomgeving bleek het unieke geïntegreerde bankverzekeringsmodel van KBC het fundament te kunnen vormen voor duurzame en rendabele groei. Met de steun van onze kern van vaste aandeelhouders kunnen we in vertrouwen werken aan de uitrol van onze langetermijnstrategie, en dat in het belang van onze klanten, medewerkers, aandeelhouders en andere stakeholders.”

Franky Depickere vulde aan: “Samen met Cera en de andere kernaandeelhouders, zorgt KBC Ancora voor een stabiel en lokaal verankerd aandeelhouderschap van KBC Groep, als basis voor een gezonde verdere ontwikkeling en de creatie van aandeelhouderswaarde op lange termijn.”

Tussen 1951 en vandaag is KBC sterk geëvolueerd. Drie lokale bedrijven – Kredietbank, CERA Bank en ABB-verzekeringen – groeiden samen uit tot één van de meest rendabele en best gekapitaliseerde financiële instellingen in Europa. De marktkapitalisatie van KBC Groep bedraagt vandaag meer dan 19 miljard euro, tegenover 6 miljoen euro voor Kredietbank in 1951. In 1951 stelden zij samen iets meer dan 4000 medewerkers tewerk. Vandaag telt de KBC-groep wereldwijd meer dan 38 000 medewerkers, waarvan 44% in België en 52% in Centraal-Europa.

Het spaar- en kredietvolume en het premie-incasso zijn in de voorbije 65 jaar exponentieel gegroeid.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.