Nieuws Antwerpen Kempense patissier Willem Verlooy opent zaak in Antwerpen

Kempense patissier Willem Verlooy opent zaak in Antwerpen

Kempense patissier Willem Verlooy opent zaak in Antwerpen

ANTWERPEN – De internationaal gewaardeerde patissier Willem Verlooy opent op 5 juli een tweede zaak in hartje Antwerpen. Het wordt een kopie van het hoofdhuis in Oevel: aan de ene kant Broodboetiek Verlooy en aan de andere Patisserie Willem Verlooy. “Het was al jarenlang een droom om in Antwerpen iets te beginnen”, bekent Willem Verlooy.

De familie Verlooy runt intussen 8 jaar een succesvolle bakkerij in Oevel. De ouders van Willem zitten al meer dan 25 jaar in het vak en bouwden de bakkerij aan de Pas in Geel uit tot een gerenommeerde zaak. “De focus ligt op strakke, haute patisserie in combinatie met rustieke desembroden”, zegt Willem Verlooy over het concept.

“Als kind kwam ik al maandelijks minstens 1 keer in Antwerpen. Ik koester een liefde voor de stad. En verder: om bij de top te behoren, moet je bewezen hebben dat je het in een grote stad kunt maken. Dit is niet de hoofdreden, maar het speelt ook wel mee.”

Internationaal furore

De jonge Kempenaar maakt internationaal faam met zijn patisseriekunsten via wereldwijde masterclasses en events. Op Instagram heeft hij 25.000 volgers. Vorig jaar bracht hij samen met fruitproducent Crop’s Fruits het patisserieboek Fabulously Fruity uit.

In Antwerpen neemt de familie Verlooy de vroegere Konditori in de Schermersstraat over. De locatie wordt momenteel verbouwd en zal heropenen onder de naam Verlooy. “De productie zal op beide plaatsen gebeuren, dus het worden 2 warme bakkers”, kondigt Willem aan. “Mijn moeder zal Antwerpen mee opstarten. Verder gaat Berre Ceuppens er aan de slag. Als leerling van het Sint-Jozefinstituut in Geel werd hij eerst Belgisch en nadien Europees kampioen koffiekoeken maken. Later dit jaar neemt hij deel aan het WK.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.