Nieuws Antwerpen Keu met 618 diamantjes voor biljarttornooi

Keu met 618 diamantjes voor biljarttornooi

Keu met 618 diamantjes voor biljarttornooi

keuHij is er maar wat trots op. Diamantair-juwelier Patrick De Landtsheer heeft voor het Wereldkampioenschap Biljart Driebanden een keu met daarin 618 diamantjes gemaakt. Wie drie keer verkozen wordt tot de beste biljarter ter wereld kan de keu mee naar huis nemen. Zaterdag e.k. zal de keu in al zijn pracht een eerste keer ingezet worden. Dit ter gelegenheid van het wereldkampioenschap driebanden dat na vier jaar weer naar Antwerpen komt. Biljartlegende Ludo Dielis is de grote bezieler van dit evenement.

De vergelijking met de diamanten tennisracket en het ECC-tennistornooi ligt voor de hand. “Toen de bekende biljarter Ludo Dielis mij vroeg om iets te ontwerpen voor het wereldkampioenschap biljart drieband heb ik daar twee dagen flink over nagedacht en dan een ontwerp gemaakt van een keu die bezet is met diamantjes”, zegt Patrick De Landtsheer. “Wij hebben daar hard op gewerkt en de keu is finaal in ons atelier door diamantzetters, goudsmeden en polisseurs in elkaar gezet. Het is volgens mij een prachtig werk geworden dat als Ludo Dielis World 3 Cushion Player Award zeker mag gezien worden. In de lijnen van het ontwerp zit het traject van de biljartbal die drie keer de band raakt.”

Patrick De Landtsheer is al meer dan 30 jaar actief als diamantair en juwelier in het Antwerpse diamantkwartier. Hij heeft zich met zijn bedrijven Diamani en Diamani Jewels sterk gepositioneerd onder de honderden diamantairs en juweliers uit de internationale hoofdstad van de diamant. Zijn trofee zal tijdens het weekeind centraal staan in het Hilton Hotel van waaruit televisiezenders de beelden van de  wedstrijden over de hele wereld zullen doorsturen. Tot in Zuid-Korea toe. Internationale belangstelling dus verzekerd.

Ludo Dielis klopte overigens ook al wel eens vroeger bij Diamani aan. Ook in 2002 en 2007 maakte Patrick De Landtsheer een prachtig ontwerp dat helemaal afgewerkt werd met diamantjes.

De waarde van het nieuwe stuk? “Zeker zo’n 50.000 euro,” zegt de juwelier trots. Een rekening die doorgeschoven wordt naar de sponsor van de avond, EVMPrint.

Hoe het ondertussen loopt in de wereld van diamant en juwelen? “Zeker niet makkelijk”, zegt Patrick De Landtsheer nog. “Maar we duwen aan de kar, we gaan ervoor. Ik ben er ondertussen maar wat trots om dat ik al enkele tijd geleden tot een van de 12 Antwerpse juweliers uitgeroepen werd die het Antwerp Brilliant Label kreeg.  Dat moet mijn marktpositie in die toch vaak wel moeilijke omgeving versterken. Overigens mogen we er gerust in zijn: zo lang er vrouwen rondlopen op aarde zullen er zeker nog juwelen verkocht worden….”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.