Nieuws Antwerpen Kieldrechtsluis wordt ingehuldigd

Kieldrechtsluis wordt ingehuldigd

Kieldrechtsluis wordt ingehuldigd

kielLater deze week, volgende vrijdag 10 juni om precies te zijn, wordt de Kieldrechtsluis ingehuldigd, de tweede sluis in de Waaslandhaven en onderdeel van het Deurganckdok.  De nieuwe sluis moet de toegang verbeteren tot het dokkencomplex op de Antwerpse linkeroever. Ze is 500 meter lang en 68 meter breed. Samen met de Berendrechtsluis wordt de nieuwe Kieldrechtsluis de grootste ter wereld.

De nieuwe sluis zal het mogelijk maken om containerschepen van de nieuwe generatie (14.000 TEU) binnen te laten. De geraamde kostprijs is 382 miljoen euro. De sluis kreeg de naam ‘Kieldrechtsluis’ mee omdat ze op Waas grondgebied ligt. Kieldrecht is een deelgemeente van Beveren.  Alvorens ze in gebruik kon worden genomen moest ze met water worden gevuld. Een karwei dat  zeven dagen duurde en waarvoor 1,6 miljoen kubieke meter water nodig was.  Voor de hele constructie werd een beroep gedaan op onderaannemers van over de hele wereld. Zo zijn de sluisdeuren gefabriceerd in China, meer bepaald in Shanghai, door de Shanghai Zhenhua Heavy Industry Co., Ltd.

De inhuldiging vrijdag gebeurt door koning Filip. Tijdens het weekend kan het grote publiek dan een kijkje gaan nemen. En als u echt een spectaculaire blik wil werpen op de Kieldrechtsluis dan moet je dat doen vanuit het grootste rad van Europa, het ‘Roue de Paris’. Zo krijg je vanop een hoogte van 55 meter een adembenemend zicht, niet alleen op de nieuwe sluis, maar ook op de hele haven en omliggend gebied. Voor een  voorproefje kan je alvast terecht op dit filmpje: http://www.kieldrechtsluis.be/#!home-1/llg91.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.