Nieuws Antwerpen Kinepolis Antwerpen is eerste full-laser bioscoop in België

Kinepolis Antwerpen is eerste full-laser bioscoop in België

Kinepolis Antwerpen is eerste full-laser bioscoop in België

ANTWERPEN – Kinepolis Antwerpen is samen met het filiaal in Braine-l’Alleud de eerste Belgische bioscoop waar alle zalen zijn uitgerust met laserprojectoren. Daarmee garandeert de keten een betere filmbeleving, maar kan er ook flink wat energie worden bespaard.

In juni 2018 sloot Kinepolis een overeenkomst met Cinionic als exclusieve partner voor laserprojectie. Sindsdien gaat het hard en zijn ongeveer 165 zalen in Europa ermee uitgerust. In ons land gaat het om 68 zalen, wat overeenkomt met bijna de helft van de Belgische Kinepolis-zalen. Kinepolis Antwerpen en Braine-l’Alleud zijn nu de eerste bioscopen waar in alle zalen met het principe wordt gewerkt.

Nicolas Hamon, hoofd projection & sound bij Kinepolis: “Een beeld dat van het scherm spat is voor Kinepolis een belangrijke voorwaarde voor de ultieme filmbeleving en laserprojectoren staan garant voor een haarscherpe beeldkwaliteit. Ze zorgen voor stabieler licht, meer licht in de hoeken van het scherm en hogere contrastratio’s. Het licht is ook beter regelbaar, waardoor steeds de juiste hoeveelheid licht wordt geprojecteerd, zowel voor 2D als 3D.”

Verder bespaart Kinepolis Antwerpen nu 247 MWh energie op jaarbasis. Dat komt overeen met een verminderd energieverbruik van 30 tot 40 procent ten opzichte van de traditionele projectoren op basis van xenon-lampen.

Laser ULTRA

Als onderdeel van de laserstrategie, opent Kinepolis ook steeds meer ‘Laser ULTRA’-zalen, een premium bioscoopervaring waarbij 4K- beeldkwaliteit wordt gecombineerd met een immersief geluidssysteem. Ook Antwerpen beschikt over zo’n Laser ULTRA-zaal.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.