Foto: Jef Wijckmans Foto: Jef Wijckmans

Kleding- en accessoirewinkel SKM genomineerd voor Comeos Mercuriusprijs

Handelsfederatie Comeos reikt op 18 oktober de felbegeerde Mercuriusprijs uit, de prijs die al 35 jaar innovatie in de handel bekroont. Bij de tien laureaten maakt ook het Aartselaarse SKM kans om het komende jaar de titel van ambassadeur voor de sector te worden.

Naast SKM, de gekende kleding- en accessoirewinkel aan de Boomsesteenweg 35 dingen ook Brico, Colruyt Laagste Prijzen, IKEA, Jacob’s Conceptstore, Krëfel, Mr. Georges, PharmaPets, Van Marcke en Vanden Borre naar de felbegeerde Mercuriusprijs. Een achtkoppige jury duidt op 18 oktober één winnaar aan die het komende jaar als ambassadeur voor de sector kan optreden.

Professor Gino Van Ossel is voorzitter van de jury bestaande uit acht retailexperts. Hij zegt uitermate tevreden te zijn met de inzendingen van dit jaar. “Ze tonen hoe divers de retailsector is. Onder de laureaten vinden we zowel food als non-food spelers, grote, middelgrote en kleine bedrijven. Ze raken bovendien verschillende facetten van de business aan, van logistiek over winkelconcept tot het algemene businessmodel.”

Foto: rr
Foto: rr

SKM met nieuw, modern imago

In de verklaring waarom SKM als een van de tien kandidaten werd aangeduid, staat dat deze zaak het stoffig imago waarmee het kampte van zich af wist te schudden. “De indeling van de winkelruimte aan de A12 behield hiervoor wel zijn sterke basis, een kwalitatief aanbod met eerlijk en persoonlijk advies. De zaakvoerders wisten ze om te vormen tot een gezellige, huiselijke winkel waar je het gevoel hebt in een samensmelting van boetieks te shoppen.”

Verder worden voor deze zaak ook extra services geroemd zoals digitale schermen die voor inspiratie en bestellingen zorgen, een personal shopper die je online kan aanvragen en een opfrissing van de bistro met kunst en personal care producten.

De renovatie legde de zaakvoerders volgens het rapport ook geen windeieren. Hun omzet steeg met 11% ten opzichte van vorig jaar. Het is uitkijken of de jury op 18 oktober dit ook weet te waarderen.

Dominique en Steven zijn de zaakvoerders van SKM. Foto: rr
Dominique en Steven zijn de zaakvoerders van SKM. Foto: rr