Nieuws Antwerpen Kleding Van der Veken stopt na 116 jaar

Kleding Van der Veken stopt na 116 jaar

Kleding Van der Veken stopt na 116 jaar

kledingElk jaar rond half november tovert Jacques Van der Veken de winkelruiten van zijn gelijknamige kledingzaak in Schilde om tot een sfeervolle Kerstetalage. Meteen de start van de eindejaarsperiode waarin hij, zijn echtgenote en het personeel de klanten extra in de watten leggen. Dit jaar richtte Jacques zich met veel toewijding op de creatie van een wel heel speciale Kerstetalage. Het wordt de finale editie van dit jaarlijks weerkerend fenomeen, want in de loop van 2016 trekt hij de deur van zijn zaak definitief achter zich dicht. Daarom wil het ganse team de klanten de komende maanden nog eens extra verwennen.

Herenkleding Van der Veken werd opgericht in 1899 door grootvader Jacques Van der Veken. Als “chemisier” startte die aan de Lange Klarenstraat in Antwerpen met een winkeltje van 18 m². Na de 1ste Wereldoorlog huurde hij een leegstaand herenhuis aan de Meir. In 1946 namen 2 van de 5 zonen, Jacques en Antoine, de zaak over en begonnen zij aan de heropbouw. Grootvader Van der Veken overleed immers na een zware gevangenschap in Duitsland in het concentratiekamp van Buchenwald.

J&A Van der Veken was tot 1996 de grootste kledingzaak van Antwerpen met voornamelijk Engelse en Italiaanse kwaliteitskleding voor heren. Na enkele jaren van ervaring op de Meir verhuisde Jacques Van der Veken junior in 1979 naar Schilde en startte er een herenkledingzaak met een gelijkaardig aanbod, weliswaar in een kleinere versie.

De winkel was eerst enkele jaren gevestigd aan de Schoolstraat in het centrum van Schilde, maar verhuisde dan naar de hoek Turnhoutsebaan-Brasschaatsebaan. In 1991 werd het huidige pand aan de Turnhoutsebaan aangekocht. De winkel werd ook uitgebreid met een volwaardige damesafdeling onder de leiding van mevrouw Van der Veken. Het assortiment werd verjongd en volgt tot op vandaag de klassieke modetrends in een enorm uitgebreide keuze. Wie een pullover zoekt, heeft bij J. Van der Veken keuze uit meer dan 50 kleuren. Dit aanbod trekt zich door in bijna de ganse winkel met een verkoopoppervlakte van 500 m².

“Wij hebben heel veel kledingstukken in voorraad. Onze stoffenkeuze is bijna oneindig. De klanten kunnen hier dan ook bijna alles vragen. We zijn zeker dat we ze op hun wenken kunnen bedienen”, vertelt Jacques Van der Veken. “Voor de eindejaarsperiode maak ik altijd veel werk van mijn etalage om die in een feestelijke Kerstsfeer onder te dompelen. Dit jaar heb ik er voor de laatste keer iets heel speciaal van gemaakt. Bij gebrek aan opvolging of overname van de zaak heb ik namelijk besloten om er in de loop van volgend jaar een punt achter te zetten en definitief met de winkel te stoppen.”

Voor het zo ver is, wil Jacques de komende maanden nog eens alle registers opentrekken. Zijn klanten worden dan ook extra verwend. Naast de speciale Kerstetalage en gezellige sfeer in de winkel kunnen de klanten er ook eindejaarsaankopen doen met aantrekkelijke kortingen. Onder het motto “This is the final curtain” wordt winkelen bij J. Van der Veken in Schilde de komende weken wel een heel bijzondere ervaring. Het is zowat de laatste kans om er te genieten van de stijlvolle bediening, de uitstekende vakkennis en het ruime assortiment aan heren- en dameskleding. Na bijna 117 jaar wordt binnen afzienbare tijd definitief een punt gezet achter Kleding Van der Veken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.