Jules Doyen Zaakvoerder Jules Doyen in zijn tijdelijke winkel in de Kloosterstraat 84. Foto: Patrick De Roo

Kleurrijk glaswerk van Ju nu ook te koop in tijdelijke winkel in Kloosterstraat

Jules Doyen (27), oprichter van Ju, brengt voortaan zijn kleurrijke, geblazen glaswerken aan de man in de Kloosterstraat. Het is een tijdelijke winkel, tot het einde van het jaar. “Normaal verkoop ik aan bedrijven, maar hier hoop ik rechtstreeks in contact te komen met mijn klanten om van hen te horen wat ze van mijn ontwerpen vinden”, zegt de jonge Antwerpenaar.

Ju, simpelweg de eerste twee letters van oprichter Jules Doyen, begon als een schoolproject op de Karel de Grote Hogeschool, een aantal jaar geleden. Voor zijn opleiding ‘internationaal ondernemen’, schreef Jules een businessplan uit voor een eigen zaak die draait rond zelf ontworpen en geblazen creaties uit glas.

In 2019 vervelde dat schoolproject in een eigen designmerk en sindsdien zijn de glaswerken te koop in zo’n driehonderd winkels wereldwijd. “Voornamelijk bloemenwinkels, interieurzaken en conceptstores”, zegt Jules, die tot en met 31 december te vinden is in een tijdelijke winkel in de Kloosterstraat 84. “Ik verkoop doorgaans aan bedrijven en winkels die het op hun beurt aan hun klanten verkopen. Maar door zelf een fysieke winkel te openen, hoop ik rechtstreeks in contact te komen met mijn klanten om van hen te horen wat ze van mijn ontwerpen vinden.”

Foto: Patrick De Roo

De periode is niet toevallig gekozen. Met de feestdagen in het vooruitzicht, hoopt Jules dat zijn vazen, lampen en kaarsenhouders als cadeaus onder heel wat kerstbomen belanden. “En in januari sta ik dan opnieuw op beurzen in onder meer Frankrijk en Duitsland”, zegt Jules. “Dan heb ik de tijd niet om zelf in een winkel te staan.”

Jules ontwerpt alles zelf en werkt samen met glasblazers in Roemenië. “Dat land, en bij uitbreiding Oost-Europa, staat bekend om zijn meesterlijke glasblazers”, zegt Jules. “Daarom dat ik daar ben beland. 70% van al mijn ontwerpen is ook gemaakt van gerecycleerd glas.”

De prijzen variëren van 15 euro voor kaarsenhouders, 40 tot 60 euro voor vazen tot echte massieve kunstwerken waarvan de duurste 750 euro kost. “Voor elk wat wils dus”, besluit Jules.

Foto: Patrick De Roo