Nieuws Antwerpen Koffie- en theeverdeler Cantata steekt taalgrens over

Koffie- en theeverdeler Cantata steekt taalgrens over

Koffie- en theeverdeler Cantata steekt taalgrens over

De koffie- en theeverdeler Cantata opent een nieuwe winkel in Nijvel, in Shopping Nivelles. Daarmee zet het voor het eerst voet aan wal in Wallonië. Het is de vijfde winkel van het familiebedrijf, dat al sinds 1907 hun eigen koffiebonen brandt in Kruibeke.

De winkel in Nijvel is meteen de grootste en dus vind je daar op 60m² oppervlakte ook een aangepast aanbod met meer dan 200 soorten thee en 100 soorten koffie uit de hele wereld. Je kan er terecht voor een Coffee To Go, het takeaway concept dat met succes in Gent werd gelanceerd. En er is een uitgebreide keuze aan geschenken en gerelateerde accessoires.

Opmerkelijk: de stad was zelf vragende partij om Cantata naar Nijvel te halen. De opmars van het Belgische merk, met onder andere al meer dan 300 winkels in Rusland en zo’n 30 in Frankrijk, is dus niet onopgemerkt gebleven.

“We krijgen iedere maand wel een paar vragen van shoppingcentra of steden”, zegt de ceo van Cantata, Chantal Hoorens. “Corona heeft op dat vlak voor een speciale dynamiek gezorgd. Er komen veel meer winkelpanden vrij waardoor de shoppingcentra zelf aan onze mouw komen trekken. Dat maakt natuurlijk dat we makkelijker kunnen onderhandelen en we betere condities krijgen. We hadden sowieso al de ambitie om door te groeien. Doordat we zoveel panden aangeboden krijgen, is het nu of nooit. Die trein willen we niet laten passeren.”

Cantana wil een vaste waarde worden in alle shoppingcentra van België. Nadat het eerder al winkels opende in de shoppingcentra van Wijnegem, Sint-Niklaas, Gent en Sint-Pieters-Woluwe, is Nijvel nu aan de buurt. Later dit jaar volgen ook nog Schaarbeek, Anderlecht, Vichte en Brussel. Volgend jaar mikt Cantata op Luik en Charleroi en steekt het waarschijnlijk ook de grens over richting Luxemburg.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.